BLOG corona – Dit is hoe BVKZ de afgelopen periode heeft ervaren

Geplaatst op: 20 mei 2020

Geschreven door Lindy Baak, communicatieadviseur BVKZ

“Heb je een artikel geschreven, dan was de inhoud aan het einde van de dag al achterhaald”.

Het begin van de crisis

De eerste weken waren intens. Samenwerken op een ander niveau, keuzes afwegen, continue de branche scannen. Waar komen signalen vandaan. Waar gaat het goed? Waar gaat het minder goed of zelfs slecht? Bij elk signaal stelden we ons de vraag of het in een brief naar de minister moest en hoe we onze achterban het beste konden informeren. Als brancheorganisatie is dit waar je kracht ligt. En toch hè, toch was het soms echt heel lastig. Wanneer doe je het goed? Waar ligt onze focus? Er was zo ontzettend veel informatie beschikbaar (en ook niet beschikbaar trouwens). Heb je een artikel geschreven, dan was de inhoud aan het einde van de dag al achterhaald. En tadaa! Daar was de geboorte van onze nieuwsflits: voor alle informatie die niet kon wachten tot de wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag. En nog een tadaa: daar was de corona nieuwspagina op onze website met een actuele rubriek met veelgestelde vragen! Al deze activiteiten maakten de eerste periode heftig en leerzaam.

Het team van BVKZ

Intern veranderde ook het een en ander. Meer thuiswerken, zo min mogelijk collega’s op kantoor, vergaderingen digitaal (even wennen, maar we hebben een soort van weg gevonden waarbij we niet door elkaar praten). We starten elke dag met een corona-overleg. In dit uurtje (soms korter maar meestal langer) brengen we elkaar op de hoogte: welke signalen we hebben opgevangen, wat hebben de gesprekken met het ministerie van VWS opgeleverd en wie pakt welke taak op. Inmiddels kan ik wel zeggen dat we een balans hebben gevonden. Zelfs nu sommige van ons elkaar al ruim negen weken niet “live” hebben gezien.

We doen het niet voor onszelf

Of misschien ook wel. Wij dragen immers de kleinschalige zorgaanbieder een warm hart toe. Als het met hen goed gaat dan voelen wij ons ook goed. Dus voorlopig zijn we nog wel even bezig en dat doen we met een warm hart, volle overtuiging en positieve energie. Let’s go!

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.