Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 12 mei 2021

Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen vanwege de coronacrisis? Dan kunt u tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. 

Zorgondernemers

De Belastingdienst adviseert zorgondernemers hun uitstel van betaling te verlengen. De fiscus stuurde hen vorige week een brief, omdat ze wellicht niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid voor verder uitstel. Ook voor hen is het mogelijk als nog niet aan de nieuwe betalingsverplichtingen kan worden voldaan om het bijzonder uitstel van betaling aan te vragen tot 1 juli.

De Belastingdienst heeft vorige maand gezien dat veel van de 60.000 ondernemers die eerder uitstel van betaling hebben aangevraagd dit vaak niet hebben verlengd. De fiscus zegt dat de voordelen van verder uitstel zijn: dat pas vanaf 1 juli verplicht is om belasting te betalen en dat de schuld die tot 1 juli is opgebouwd vanaf 1 oktober geleidelijk kan worden terugbetaald. Ondernemers kunnen een gespreide betaling afspreken van drie jaar.

Als een zorgondernemer het extra uitstel niet aanvraagt, moet het alle belastingschuld vóór 1 oktober dit jaar betalen.

Lees meer op de site van de belastingdienst

Bron belastingdienst

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.