Bezoekregeling verpleeghuizen – lichte versoepeling

kleinschalige woonvormen, Verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 11 maart 2021

Bewoners van verpleeghuizen en kleine zorginstellingen mogen weer twee bezoekers ontvangen, in plaats van één.  Dat kunnen gedurende de week ook verschillende bezoekers zijn. Belangrijke voorwaarde is dat verpleeghuisbewoners volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Handreiking                                                       

Verpleeghuizen moeten een plan maken waarin staat hoe ze omgaan met bezoek, sociaal contact en een eventuele uitbraak in het verpleeghuis. Bij het opstellen van hun eigen plan kunnen verpleeghuizen de Handreiking bezoek en sociaal contact gebruiken.

Voorwaarden aan bezoek

Er gelden wel voorwaarden voor het bezoek. Alle bewoners in het verpleeghuis moeten twee keer gevaccineerd zijn. Daarnaast moet iedereen zich houden aan de 1,5 meter afstand, regelmatig de handen wassen en een mondneusmasker gebruiken. Bezoekers met klachten die passen bij corona mogen niet op bezoek komen.

Effect vaccinaties

Het effect van de vaccinaties wordt steeds duidelijker zichtbaar. In verpleeghuizen overlijden steeds minder mensen aan het coronavirus en raken ook minder mensen besmet.

Bron: vilans

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.