Begeleiding cliënten met verstandelijke beperking bij gebruik van online media

gehandicpatenzorg

Geplaatst op: 25 november 2021

Deze online gids voor de zorgprofessionals in de verstandelijke beperking sector biedt handvatten om hun cliënten goed te begeleiden bij het gebruik van online media. Denk aan veilig contact leggen, daten, gamen en tiktokken om zo vervelende situaties zoals grooming en phishing te voorkomen.

Online gids 

De online gids LeukerOnline.nl is gemaakt door en voor zorgprofessionals. Begeleiders willen weten hoe ze hun cliënten het beste kunnen helpen. Zowel in crisissituaties, als bij al het moois dat online media te bieden hebben. Bijvoorbeeld als een cliënt graag wil vloggen, dan willen begeleiders graag weten hoe ze dat het beste met hun cliënt kunnen aanpakken. Leukeronline.nl geeft antwoord op dit soort praktische vragen. Maar ook op vragen over hoe een zorginstelling het beste een visie op mediawijsheid kan ontwikkelen.

Dankzij deze online gids kunt u zelf aan de slag met mediawijsheid. Denk aan passende informatie en stappenplannen. Er wordt daarnaast doorverwezen naar tools en websites, maar de site bevat ook handige begrippenlijsten met uitleg over de online wereld. LeukerOnline is ook gemaakt voor mobiel gebruik, wat betekent dat vanaf smartphones en op elk moment de informatie toegankelijk is.

LeukerOnline.nl

Bron: Kennisplein gehandicaptensector

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.