AstraZeneca-vaccin veilig! Vaccinatie zorgmedewerkers deze week hervat

pgb-zorgverleners. Ggz intramuraal, kleinschalige woonvormen, Wmo-ondersteuning, Verpleeghuiszorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 23 maart 2021

Goed nieuws! AstraZeneca blijkt veilig en mag weer gebruikt worden. Vanaf gisteren is gestart met het uitnodigen van alle zorgmedewerkers (en anderen van wie de afspraak vorige week is afgezegd) door de GGD per SMS voor de vaccinatie op korte termijn. De GGD heeft aangegeven de opgelopen vertraging zo snel als mogelijk in te gaan lopen.

Sowieso is het heel goed nieuws dat intensief onderzoek opnieuw laat zien dat AstraZeneca een goed vaccin is. Ondanks de negatieve berichten die soms in de pers en met name de social media circuleren, tonen experts in binnen- en buitenland, het EMA, het College Beoordeling Geneesmiddelen, verschillende artsenverenigingen en het RIVM middels onderzoek aan dat het vaccin wel degelijk veilig, verantwoord en effectief is. In deze praktische video’s leggen Marjolein van Egmond en Cecile van Els (RIVM) dat heel begrijpelijk uit. In de eerder met u gedeelde communicatietoolkit zijn inmiddels ook nuttige en aansprekende animaties en ‘social sliders’ opgenomen die u kunt gebruiken in de praktijk. Rijksoverheid.nl schenkt ook extra aandacht aan het coronavaccin van AstraZeneca, bijvoorbeeld door uit te leggen wat het betekent of een vaccin 60% of 95% werkzaam is. Inmiddels wijst onderzoek uit dat AstraZeneca voor 79% werkzaam is. Officiële berichten hierover verwachten we deze week.

Lees meer:

Ik krijg of kreeg een AstraZeneca-prik. Wat moet ik weten over de hervatting van de vaccinatie? | Rijksoverheid.nl

Bron: RIVM/Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.