Aanvraag unieke codes boosters zorgmedewerkers + uitnodigingsbrief

zorgverleners, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 9 december 2021
Laatste update: 10 december 2021 - 13:32 

Aanvragen unieke codes

Vandaag start het RIVM met het versturen van e-mails naar 50 zorgorganisaties waarvan ze de e-mailadressen hebben ontvangen via het webformulier. In de e-mail zit een link naar het webformulier om het benodigd aantal unieke codes aan te vragen voor het uitnodigen van de zorgmedewerkers.

Bent u lid van BVKZ en heeft u zich nog niet aangemeld bij het RIVM? Lees dan ons bericht van 3 december voor verdere instructies. 

Bent u geen lid van BVKZ, dan kunt u de instructies aanvragen via info@bvkz.nl .

Alle zorgorganisaties die vrijdag 3 december hun e-mailadres hebben doorgegeven via het aanmeldformulier, ontvangen uiterlijk 10 december het e-mailbericht om het benodigd aantal unieke codes door te geven. Na het insturen van de aanvraag zullen diezelfde dag de unieke codes worden verstuurd. Zorgorganisaties die op een later moment hun e-mailadres hebben doorgeven worden op volgorde van binnenkomst en op zo kort mogelijk termijn geholpen.

 

Uitnodigingsbrief

De standaard uitnodigingsbrief zal worden meegestuurd aan zorgorganisaties als bijlage bij het e-mailbericht met de unieke codes. De standaard uitnodigingsbrief wordt dus niet meer separaat beschikbaar gesteld via BVKZ.
Deze aanpassing is gedaan om op een eenvoudige wijze de uitnodigingsbrief aan zorgorganisaties beschikbaar te stellen. Op deze manier is er geen extra handeling nodig van de brancheverenigingen in de doorgeleiding van de brief. De werkinstructie is hierop aangepast.

Uitnodigen: starten met 50 organisaties

Morgenochtend ontvangen de zorgorganisaties die unieke codes hebben opgevraagd een e-mail met de unieke codes en de standaard uitnodigingsbrief. Daarmee kunnen zorgaanbieders hun zorgmedewerkers gaan uitnodigen voor het aanmelden bij www.wachtrijbooster.nl. Ze starten met 50 zorgorganisaties. Hierdoor kunnen ze bewaken of de e-mails goed aankomen en de systemen goed werken. Ze zullen de komende dagen geleidelijk het aantal e-mails aan zorgorganisaties vergroten als blijkt dat het proces goed verloopt.

Zorgmedewerkers 60+

Gisteren is door GGD GHOR NL aan ongeveer 67.000 zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder een sms gestuurd waarin ze zijn opgeroepen een afspraak te maken voor de boostervaccinatie tegen corona. Deze actie is ondernomen om zoveel mogelijk beschikbare tijdvakken op de vaccinatielocaties te vullen. De selectie bestaat uit zorgmedewerkers die eerder ook door de GGD ’en zijn gevaccineerd, met een leeftijd van 60 jaar of ouder en waarbij hun laatste reguliere vaccinatie langer dan 6 maanden geleden is.

Planning

De eerste afspraken voor zorgmedewerkers uit de wachtrij vinden vanaf half december plaats. Deze afspraken lopen parallel aan het vaccineren van de oudste leeftijdsgroepen. Het plannen gebeurt op basis van aanmelding, postcode en leeftijd. We verwachten dat alle aangemelde zorgmedewerkers voor half januari aan de beurt komen om geprikt te worden. ​​

 

Werkwijze PGB

Zorgverleners die werken op basis van een pgb-Wlz, pgb-Wmo of Pgb-Jeugd krijgen bericht van hun budgethouder. De budgethouder ontvangt voor elke zorgverlener een brief van de SVB met daarin een unieke code. Met deze code kan de zorgverlener zich aanmelden via de website www.wachtrijbooster.nl. Hierdoor is het voor de GGD duidelijk dat het een zorgmedewerker betreft en met voorrang gevaccineerd moet worden. De aanmelding zorgt ervoor dat de zorgverlener op de wachtlijst komt te staan, en snelle toegang krijgt tot vaccinatie. Zorgverleners op basis van een pgb-Zvw ontvangen een uitnodiging via Solopartners.

 

nieuwsbericht GGD GHOR

meer informatie en uitgebreide werkinstructie

Informatie voor werkgevers

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.