13 miljoen voor zorgstagiairs

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 14 oktober 2021

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil 13 miljoen vrijmaken zodat studenten in de zorg makkelijker aan stages komen. In 2022 moet daar nog 63,5 miljoen euro bijkomen. Door de coronapandemie zijn veel stages uitgesteld, alle capaciteit was nodig voor het leveren van zorg. Daardoor is er vaak geen tijd om de zorgstudenten te begeleiden.

Met het geld kunnen vernieuwende vormen van stagebegeleiding worden ondersteund, zodat meer mensen stagiaires kunnen opvangen. Een voorbeeld hiervan is een verkort traject voor zorgmedewerkers, docenten, herintreders en zij-instromers om stagebegeleider te worden.

Hogere stagevergoeding

Ook het bieden van een hogere stagevergoeding in de zomervakantie is een manier om studenten te lokken in die periode stage te lopen. Ziekenhuizen kunnen dan met dezelfde capaciteit meer stagiaires begeleiden.

Het ministerie hoopt dat met dit geld de opgelopen achterstand voor studenten zo snel mogelijk wordt weggewerkt. Studenten stromen nu namelijk minder snel door naar de arbeidsmarkt. Dit helpt het personeelstekort in de zorg niet. (ANP)

Bron: ANP en Skipr

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.