Vacature medewerker verenigingszaken

De vacature is gesloten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een medewerker voor ons verenigingsbureau die houdt van orde, overzicht, regelen en administratie. Je bent de spil in de werkzaamheden van het verenigingsbureau. Mede door jouw inzet worden onze kernwaarden zichtbaar.

Wie zijn wij?

Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) behartigt de collectieve belangen van kleinschalige zorgaanbieders. Dit doen wij bij o.a. bij het ministerie van VWS, gemeenten, financiers van zorg en welzijn, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit. De vereniging laat het geluid horen van ondernemers die kleinschalige zorg bieden, de zorg MKB’ers. Onze leden zijn zorgondernemers die actief zijn in de ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/of ggz.

Naast belangenbehartiging bieden wij diverse diensten aan onze leden. Denk hierbij aan het informeren en adviseren van leden via onze nieuwsbrief, website en helpdesk. Daarnaast faciliteren we de leden met kennis en hebben we een online kennisplein ontwikkeld met vele documenten, handreikingen en formats op diverse thema’s. Sinds vorig jaar kunnen leden ook gebruikmaken van de online BVKZ Academie, waar e-learnings en webinars gevolgd of teruggekeken kunnen worden. Natuurlijk vinden we het ook belangrijk om de leden persoonlijk te zien en te spreken. Daarvoor organiseren we ledenbijeenkomsten en gaan we bij leden op werkbezoek.

Meer informatie over BVKZ

Wat ga je doen?

Als medewerker verenigingszaken ben je onze spin in het web. Je zorgt ervoor dat alles op ons kantoor goed verloopt, dat (potentiële) leden netjes te woord worden gestaan en dat mails snel beantwoord worden of bij de juiste persoon terecht komen. Geïnteresseerde zorgaanbieders kun je kort en krachtig vertellen wie we zijn, wat we doen en wat we voor ze kunnen betekenen. Ook verzorg je de inschrijving van nieuwe leden en verstuur je de facturen. Je ontzorgt je collega’s, zodat zij zich op hun werkzaamheden kunnen richten.

Je hebt een diverse functie waarbij je er vooral voor zorgt dat iedereen zich welkom voelt bij onze vereniging:

 • Je bent het visitekaartje van onze vereniging. Je bent de eerste persoon die onze (potentiële) leden en relaties spreekt, als ze contact met ons opnemen via de telefoon of via mail. Je kunt kort uitleggen wie wij zijn en wat BVKZ kan betekenen en verwijst naar collega’s door als de vragen inhoudelijk worden. Hierdoor laat jij als geen ander zien wie wij zijn: betrokken, betrouwbaar, deskundig en verbindend.
 • Alle (potentiële) leden en relaties staan in een CRM-systeem (Perfect View). Jij bent verantwoordelijk voor de ledenadministratie, voor zowel de nieuwe als de bestaande leden. Je kunt denken aan nieuwe aanmeldingen verwerken, inkomende mails koppelen in het CRM-systeem, mutaties verwerken en de bewijzen van lidmaatschap sturen. Je zorgt ervoor dat alle gegevens volledig en actueel in het systeem staan.
 • Onze leden betalen lidmaatschap. Jij zorgt voor de financiële administratie; het opstellen van de facturen, bewaken van de betalingen en de inning van de contributies bij leden in samenspraak met de directe collega.
 • Je beheert de infomailbox samen met je collega.
 • Je bereidt interne overleggen voor en indien nodig werk je deze uit.
 • Je organiseert, samen met collega’s, de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering.
 • Je ondersteunt het bestuur en de directie met de planning van formele bijeenkomsten.
 • Je bewaakt de jaarkalender en afspraken die daarin voorkomen.
 • Je plant werkbezoeken en ondersteunt de fysieke ledenbijeenkomsten.
 • Je zorgt voor facilitaire zaken en dat het kantoor er netjes uitziet en de voorraden op peil blijven.

Dit ben jij:

 • Je hebt minimaal mbo+ of hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis en ervaring in administratieve en ondersteunende werkzaamheden.
 • Interesse en ervaring in de zorgsector is een pré.
 • Je kunt zelfstandig en accuraat werken en bent een echte doener.
 • Je bent klantgericht en proactief.
 • Je beschikt over goede Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Office 365 en CRM-systemen.
 • Je brengt energie en sfeer in het team.

Wat hebben wij te bieden?

Je komt te werken in een klein team dat zich inzet voor bijna 400 leden (kleinschalige zorgaanbieders). De werkzaamheden vinden plaats vanuit ons kantoor in Oosterhout (NB).

We bieden je een functie voor minimaal 24 uur per week. In overleg kijken we naar geschikte werkdagen/-tijden en kan er thuis gewerkt worden. Vaste werkdagen op kantoor zijn dinsdag en donderdag. Je treedt in dienst vanaf 1 september 2023. Eerder starten behoort tot de mogelijkheden.

De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO VVT, waarbij de functie is ingedeeld in FWG 40 afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op een structurele eindejaarsuitkering (13e maand), reiskostenvergoeding en deelname aan een goed pensioenfonds (Zorg en Welzijn).

Passen jij en BVKZ bij elkaar?

Laat het ons weten! Solliciteer vóór 25 juli 2023 en stuur jouw motivatiebrief en CV naar [email protected]. De gesprekken vinden plaats in de de eerste week van augustus waarbij we rekening houden met de vakantieperiode.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met ons via [email protected] of bel naar 0162 696 060.