Vacature beleidsadviseur

Helaas, deze vacature is gesloten

Flexibel, gedreven en enthousiast om in een klein en hecht team te excelleren

 

Wie zijn wij?

BVKZ is de brancheorganisatie voor kleinschalige zorg. We zijn 12 jaar geleden gestart om kleine, innovatieve zorgbedrijven te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering, de positie en de belangenbehartiging te versterken en hen van goede informatie te voorzien, zodat zij bezig kunnen zijn met waar ze goed in zijn: het verlenen van zorg en de verdere ontwikkeling van hun bedrijf.

BVKZ heeft met een klein gedreven team (op dit moment 5 medewerkers) grote ambities (meer leden vertegenwoordigen, lean en mean worden en zichtbaarheid vergroten en meer zichtbaar het verschil maken. Het team voelt zich betrokken bij, en verbonden met, hun leden: ‘Kleinschalige zorgondernemers zijn vaak mensen die iets willen veranderen in de wereld van de zorg’ (Tosca Hoogveld, beleidsmedewerker).

Deze video geeft een sfeerbeeld van de kleinschalige zorg en laat zien waar BVKZ zich hard voor maakt.

 

Onze doelstellingen zijn in het strategisch beleidsplan 2023-2025 als volgt geformuleerd.

  • BVKZ is dé gesprekspartner voor externe partners zoals de overheid, zorgverzekeraars en collega-organisaties. We staan voor kleinschalige zorgaanbieders en laten hun belang zien.
  • Bij BVKZ vinden bonafide, professionele en kwalitatieve kleinschalige zorgaanbieders elkaar. Samen vergroten ze de meerwaarde voor onze leden en partners.
  • Leden krijgen ondersteuning bij de dagelijkse zorg- en ondernemingspraktijk, zodat zij meer tijd hebben voor zorg en hun cliënten.

De vereniging biedt verschillende diensten aan leden. Van belangenbehartiging tot informatievoorziening (nieuwsbrief, website en helpdesk). Van een kennisplein, waar artikelen, adviezen, documenten en formats worden gedeeld tot de BVKZ Academie en BVKZ Academie Shop, waar e-learnings en webinars worden aangeboden. Daarnaast is de vereniging bezig met het analyseren van relevante (wettelijke) nieuwe ontwikkelingen en het opstellen van beleidsnotities en het voorbereiden van consultaties op nieuwe wetgeving en beleid. Hierin zijn de lijnen met de leden kort en is de bereidheid van leden om mee te werken, aan consultaties en bijvoorbeeld ook aan pilot projecten, groot.

Voor deze leuke, wendbare vereniging, waar veel wordt gevraagd van je deskundigheid, inventiviteit en flexibiliteit, zoeken wij een gedreven beleidsadviseur.

De functie

Binnen dit kleine team, dat bestaat uit een directeur, 2 beleidsadviseurs en twee verenigingsmedewerkers is je rol heel divers. Continu vindt binnen het team de afweging plaats waar tijd het meest effectief aan besteed kan worden. In een dynamische omgeving waar veel belangrijk is, en vragen zich soms opstapelen, vraagt dit niet alleen afstemming met elkaar, maar ook regelmatig met leden.

Je bent verantwoordelijk voor de analyse van relevante informatie, zoals verslagen van de Tweede Kamer, nieuwe en gewijzigde wetgeving en veranderingen in de financiering van de zorg. Je ontwikkelt beleid en bereidt consultaties met leden voor, zodat een goede belangenbehartiging kan plaatsvinden. Je zorgt voor actuele en correcte informatie die bruikbaar is voor leden op het BVKZ Kennisplein en je schrijft artikelen voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Je beantwoordt complexe vragen van leden en potentiële leden op allerlei terreinen zoals kwaliteit, governance, financiering en wetgeving. En je organiseert kennisbijeenkomsten en webinars.

Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het team. Stemt met hen af over taakverdeling, portefeuille en activiteiten. Ook werk je veel zelfstandig aan vragen en dossiers. Je werkt vanuit het kantoor in Oosterhout (NB) of vanuit huis. Ook bezoek je regelmatig (nieuwe) zorgorganisaties die zich aanmelden en onderhoud je contacten met bestaande leden.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een zelfstandige, maar vooral ook zelf startende beleidsadviseur, een alleskunner die kennis heeft van de (kleinschalige) zorg en bij voorkeur ook juridische kennis heeft van de wet- en regelgeving. Daarbij heb je de nieuwsgierigheid en het zelfvertrouwen om op inhoud en uitoefening van de functie je verder te ontwikkelen.

Je wordt enthousiast van de thema’s waar kleinschalige zorgondernemers mee te maken hebben. Vindt het leuk om hen te ontzorgen en hun belangen te behartigen. Je maakt verbinding met hun opgave en bent creatief en innovatief in het ondersteunen bij hun vraagstukken. Je bent leergierig en in de veelheid van onderwerpen en dossiers houd je overzicht en bepaal je je aanpak.

Je houdt van het werken in een klein team. Betrekt anderen, werkt samen en bent resultaatgericht. Vanzelfsprekend heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en houd je van schrijven.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Een zeer afwisselende functie (32 uur) voor een (beleids)adviseur die zich verder wil ontwikkelen binnen een ambitieuze branche organisatie. De functie is gewaardeerd in FWG 60 van de CAO VVT.

Reactie

VOOR is gevraagd om de werving en voorselectie voor deze functie uit te voeren. Carola Roos en Hub Simons zijn hiervoor verantwoordelijk. Voordat we kandidaten uitnodigen voor een persoonlijk selectiegesprek maken wij graag eerst kennis via videobellen. Er is dan ook voldoende tijd om jouw vragen over de functie te bespreken. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie, ontvangen wij graag je motivatie en een actueel CV via het reactieformulier op de website van VOOR.

Klik hier om op de vacature te solliciteren

De voorselectiegesprekken zijn gepland op 29 september en 2 oktober, waarna de voordracht van kandidaten bij BVKZ plaatsvindt. De gesprekken bij BVKZ vinden plaats op 13 oktober. Een referentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

vacature-beleidsmedewerker