Zorgbonus 2021 aanvragen

zorgemedewerkers

Geplaatst op: 3 juni 2021

Vorige week hebben we u geïnformeerd over de zorgbonus 2021. We hebben melding gemaakt dat het loket voor de aanvraag van de zorgbonus op 15 juni zou worden geopend.

Zojuist hebben we hier een bevestiging van ontvangen:

 Openingsdatum aanvraagloketten

  • Op dinsdag 15 juni 2021 om 09.00 uur opent DUS-I het aanvraagloket voor zorgaanbieders. Het loket bij DUS-I sluit op dinsdag 27 juli 2021 om 18.00 uur.
  • Op dinsdag 15 juni 2021 om 09.00 uur opent SVB het aanvraagloket voor pgb-budgethouders. Het loket bij de SVB sluit op dinsdag 15 juni 2021 om 18.00 uur.

Zoals u kunt zien is de route voor de pgb zorgverleners via de SVB. We twijfelen over de sluitingsdatum van het loket via de SVB en zullen u hier zo snel mogelijk over berichten.

 Uitbetaling aanvragen

  • Na sluiting van de aanvraagloketten van DUS-I en SVB worden de tijdig ingediende aanvragen beoordeeld.
  • Nadat alle beoordelingen zijn afgerond kan de hoogte van de bonus worden vastgesteld. De hoogte van de bonus 2021 en de pgb-zorgbonus 2021 wordt bepaald door het budget te delen door het aantal zorgprofessionals en pgb-zorgverleners uit de positief beoordeelde bonusaanvragen, inclusief de over deze bonussen verschuldigde belasting.
  • De hoogte van het bonusbedrag is naar verwachting medio oktober bekend.
  • Gelijktijdig kunnen naar verwachting de uitbetalingen plaatsvinden. Dat betekent dat zorgaanbieders dan de middelen tot hun beschikking krijgen om de bonus nog dit jaar aan de betreffende medewerkers uit te betalen en pgb-zorgverleners de bonus nog voor het einde van jaar door SVB uitbetaald kunnen krijgen.

Tot slot: naar verwacht wordt de bonusregeling uiterlijk 15 juni as. gepubliceerd in de Staatscourant en is vanaf diezelfde dag raadpleegbaar op de website van de Rijksoverheid en Dus-I en de SVB.

Bron: VWS

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.