Wonen en Zorg voor Ouderen (WOZO)

Ouderenzorg

Geplaatst op: 24 november 2022

WOZO

Minister Helder (Langdurige Zorg) en minister de Jonge (Volkshuisvesting) hebben gisteren hun programma Wonen en Zorg voor Ouderen (WOZO) gepresenteerd.

Hoofdlijnen programma

  • Versnellen van woningbouw: in totaal moeten er 290.000 woningen gebouwd worden (tot 2030). Voorbeelden van deze woningen zijn zogenaamde nultredenwoningen zonder trappen (170.000), geclusterde woonvormen, zoals hofjes ter bevordering van het sociaal contact, (80.0000) en geclusterde verpleegzorgplekken voor bijvoorbeeld mensen met dementie (40.000). Voor ouderen die dat nodig hebben, blijft bovendien het verpleeghuis als mogelijkheid om te wonen en zorg te ontvangen bestaan.
  • Ouderen informeren over een toekomstbestendige woonvorm, hen te ontzorgen bij de verhuizing en daarmee de doorstroming verbeteren op de woningmarkt.
  • Verbetering van de leefomgeving: zelfstandig blijven wonen gaat niet alleen om de woning. Het gaat ook om de leefomgeving. Dat betekent dat de wijk toegankelijk is, dat er voorzieningen in de buurt zijn en dat de omgeving uitnodigt tot bewegen en ontmoeten. In alle gemeenten zullen deze aspecten van de leefomgeving worden meegenomen in de lokale visie op wonen en zorg.

Bekijk hier het volledige programma

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.