Wijzigingsclausule voor contractstandaard Jeugd beschikbaar

Zorgaanbieders | Jeugdwet

Geplaatst op: 7 april 2022

Wijzigingsclausule contractstandaard Jeugd

wijzigingsclausule-contractstandaard-jeugdBent u op dit moment bezig met een inkooptraject voor Jeugdhulp? Kijk dan of u de wijzigingsclausule kunt opnemen in de af te sluiten overeenkomst. Dan kunt u gebruikmaken van de contractstandaard Jeugd die nu wordt ontwikkeld en naar verwachting de tweede helft van 2022 gereed is.

Door de grote diversiteit aan contracten kost de administratie nu veel tijd bij het opstellen, uitvoeren, naleven en verantwoorden van gemaakte afspraken. Daarom werkt het Ketenbureau i-Sociaal Domein samen met gemeenten en zorgaanbieders voor de Jeugdwet aan contractstandaarden. Met de nieuwe contractstandaarden wordt onnodige diversiteit weggenomen zónder dat dit ten koste gaat van de beleidsvrijheid van gemeenten op gebied van innovatie, samenwerking en transformatie.

Stroomschema

Om de voordelen van contractstandaarden ook te kunnen gebruiken in de overeenkomsten die nu worden afgesloten, kan het nodig zijn om een wijzigingsclausule op te nemen in het contract. Op deze manier is het mogelijk om ook bij contracten, die ingaan in 2022 of 2023, gebruik te maken van de contractstandaarden. Om te bepalen of de wijzigingsclausule nodig is, is een stroomschema gemaakt.

Stroomschema

Wijzigingsclausule

Community Contractstandaarden

Via de community Contractstandaarden Jeugd op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein wordt u op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen, activiteiten en nieuwe documenten. In deze community vindt u ook de data van consultatierondes die plaatsvinden. De consultatiebijeenkomsten zijn voor iedereen die in de praktijk werkt met contracten. Deelnemers kunnen hun reactie geven op de voorstellen.

Heeft u vragen? Stuur een mail naar ketenbureau@i-sociaaldomein.nl.

Bron: I-sociaal domein

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.