Wetenschappelijk onderzoek: De waarde van kleinschalige zorg

Geplaatst op: 18 januari 2024

De waarde van kleinschalige zorg

Het wetenschappelijk onderzoek ‘De waarde van kleinschalige zorg’ is bijna afgerond. Onderzoeker dr. J. Beernink deelde op de ALV van 6 december 2023 alvast een aantal eerste resultaten met onze leden. We verwachten de presentatie van het definitieve rapport in maart.

We zijn gezamenlijk een aantal activiteiten aan het voorbereiden, om de resultaten op zoveel mogelijk plaatsen onder de aandacht te brengen. We denken hierbij aan bijeenkomsten met de politiek en overheidsorganisaties, zoals de VWS Tweede Kamercommissie, de IGJ, de Nza,  het Zorginstituut en een symposium later in het jaar.

Wetenschappelijk onderzoek

BVKZ zit aan tafel bij politici en beleidsmakers om de belangen van haar leden en de kleinschalige zorg te behartigen. We krijgen telkens weer de vraag wat de meerwaarde is van kleinschalige zorg. Juist nu de tendens is naar het contracteren van grotere organisaties en clustering van kleine organisaties, is het van belang we deze vraag goed kunnen beantwoorden.

Daarom hebben BVKZ en Hesterhuizen samen de opdracht gegeven voor een kwalitatief en een kwantitatief onderzoek. Hiervoor zijn cliënten, medewerkers en naasten bevraagd en gevolgd, gedurende een periode van 3 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd onder coördinatie van dr. J. Beernink in samenwerking met Prof. dr. G. Westerhof verbonden aan de Universiteit Twente.

bvkz

Wilt u betrokken zijn of op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het wetenschappelijk onderzoek? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.