Werkwijze en uitnodigingsbrief herhaalprik corona zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders, corona

Geplaatst op: 15 september 2022

Eind vorige week heeft de minister van VWS het advies van het OMT-V overgenomen m.b.t. de inzet van de vernieuwde vaccins. Deze vaccins zorgen voor een bredere bescherming tegen verschillende varianten. De vaccins mogen gebruikt worden voor iedereen van 12 jaar en ouder na de basisserie. Bekijk voor meer informatie: Herhaalprikronde vanaf 19 september van start .

Uitnodigen zorgmedewerkers

Werkgevers kunnen vanaf 13 september 2022 starten met het uitnodigen van hun zorgmedewerkers.
Vanaf week 38 kunnen zorgmedewerkers een herhaalprik tegen corona halen bij de GGD. Aan werkgevers wordt gevraagd om een selectie te maken van zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de herhaalprik tegen corona. Details leest u in de werkinstructie:

Werkinstructie herhaalprik tegen corona

Proces op hoofdlijnen vaccinatie zorgmedewerkers

  • De werkgever selecteert en nodigt de zorgmedewerker uit met een gepersonaliseerde uitnodigingsbrief (zie hieronder bij ‘meer informatie’).
  • De zorgmedewerker kan zich aanmelden via de link in de uitnodigingsbrief bij de Digitale Assistent van de GGD.
  • Via de Digitale Assistent worden enkele vragen gesteld en worden 3 voorkeursdata en dagdelen uitgevraagd, zoals voorkeur ochtend, middag of avond.
  • Binnen 5 dagen ontvangt de zorgmedewerker via mail een afspraak, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de opgegeven wensen.
  • In de afspraakbevestiging staat een barcode, welke gescand kan worden op locatie.
  • Indien de zorgmedewerker niet in staat is naar de afspraak te komen, kan deze online worden verzet of geannuleerd door de zorgmedewerker.

Het is uiteraard mogelijk om vaccineren van zorgmedewerkers als zorgorganisatie te organiseren en/ of daarover specifieke afspraken met uw GGD te maken.

Meer informatie

Webpagina zorgmedewerkers

Uitnodigingsbrief
Deze uitnodigingsbrief is alleen beschikbaar voor leden van BVKZ. Niet leden kunnen zich melden via de website van het RIVM .

 

Wat doet BVKZ?
Door onze betrokkenheid en samenwerking met het RIVM kunnen we onze leden snel op de hoogte brengen als er nieuwe en relevante informatie beschikbaar is voor de zorgmedewerkers en hun cliënten. Geen lid? Kijk dan regelmatig op onze website voor corona gerelateerde nieuwsberichten.


Wilt u op de hoogte blijven van al het actuele coronanieuws? Wordt dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackersmans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.