Zorgkantoren lanceren landelijke website met informatie over langdurige zorg

| Wlz

Geplaatst op: 17 februari 2022

Website over langdurige zorg

De zorgkantoren hebben deze week een nieuwe landelijke website gelanceerd met publieksinformatie over de langdurige zorg: www.zorgkantoor.nl. Zij willen daarmee mensen tijdig voorzien van begrijpelijke informatie. Voor veel mensen is het een zoektocht om alle relevante informatie te vinden. Zeker als zij nog aan het begin staan van het zorgtraject en zich willen oriënteren op langdurige zorg. De site leidt mensen, op basis van hun postcode, eenvoudig door naar het zorgkantoor van hun regio zodat zij daar vervolgens verder geholpen kunnen worden.

Bekijk hier de nieuwe website

 

website-over-langdurige-zorg2

 

Algemene informatie

De website biedt algemene informatie over het aanvragen van langrudige zorg en legt uit welke verschillende keuzes er gemaakt kunnen worden. De leveringsvormen zowel thuis als bij een zorgaanbieder of met een persoonsgebonden budget worden uitgelegd. Er is ook informatie te vinden over wie wat betaalt en welke kosten er zelf betaald moeten worden. Verder geeft de website informatie over waar mensen terecht kunnen voor cliëntondersteuning en informatie over de rol van zorgkantoren. 

De eerste fase: V&V

De huidige informatie op de website is met name toegespitst op verpleging & verzorging (V&V) in de Wlz. In veel gevallen is de informatie ook nuttig voor mensen die zich oriënteren op andere vormen van langdurige zorg. In de volgende fase zal de website verder worden uitgebreid met informatie over gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Op langere termijn willen zij ook concrete keuzehulp bieden om mensen te ondersteunen in hun beslissing voor een aanbieder. Het is hun ambitie om dit platform door te ontwikkelen tot een volledige informatiebron voor mensen die zich willen oriënteren op langdurige zorg.

Bron: ZiNL & ZN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.