Wat betekent de release 3.0 iWmo en iJw voor de (kleine) zorgaanbieder?

Geplaatst op: 1 oktober 2020

De aanstaande softwarerelease 3.0 van de iStandaarden iWmo en iJw heeft grote impact op de processen en de bedrijfsvoering bij gemeenten én zorgaanbieders. Een voorbeeld van een grote wijziging is dat vanaf 2021 alleen nog maar wordt gedeclareerd in maandelijkse perioden. Dit betekent dat er niet meer gefactureerd wordt en dat de 4-wekelijkse declaratieperioden vervalt.

Handreiking voor (kleine) zorgaanbieders

Speciaal voor (kleine) zorgaanbieders heeft het Ketenbureau i-Sociaal Domein een handreiking gemaakt; hierin is op een rij gezet wat deze release voor u betekent en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Zorginstituut Nederland en Ketenbureau i-Sociaal Domein ondersteunen u bij de implementatie van de nieuwe release. In de handreiking voor (kleine) zorgaanbieders wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste wijzigingen in release 3.0. Daarnaast zijn in dit document links opgenomen naar informatie, waarin de detailbeschrijvingen per onderwerp zijn opgenomen.

Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan de orde in de handreiking:

  • Woonplaatsbeginsel
  • Toewijzingen
  • Nieuwe berichten (Verzoek om Wijziging (VOW) en Declaratiebericht en -antwoord)
  • Administratief afsluiten zorg
  • Migratie 2.4 naar 3.0
  • Oriënteren op de nieuwe release 3.0

Op de hoogte blijven?

Op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein is een overzichtspagina gemaakt waar alle informatie over de release 3.0 wordt geplaatst. U kunt zich ook aanmelden voor de i-Sociaal Domein Update die circa 12 keer per jaar verschijnt.

Op de website van het Zorginstituut is alle informatie over de nieuwe release gebundeld op de volgende overzichtspagina’s: Ondersteuning iWmo 3.0 & Ondersteuning iJw 3.0.

Bron: Ketenbureau I-sociaal Domein

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.