‘Veegronde’ bewoners zorginstellingen met eigen medische dienst

kleinschalige woonvormen, Verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 11 maart 2021

Eind maart vindt een zogenoemde ‘veegronde’ plaats voor bewoners van zorginstellingen die door omstandigheden nog geen COVID-19-vaccinatie hebben gehad of de tweede vaccinatie hebben gemist. Personen die in lijn met het spillageprotocol een eerste vaccinatie hebben gehad, moeten in de veegronde ook een tweede vaccinatie krijgen. Deze vaccinaties vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigen medische dienst van de instelling. Zie voor meer informatie het volledige nieuwsbericht dat op de webpagina Zorginstellingen: vaccinatie van bewoners is geplaatst.

We raden u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met de specialist oudergeneeskunde (SO) of arts verstandelijk gehandicapten (AVG). Zij kunnen dan voldoende vaccins bestellen. Let op: het betreft cliënten die niet bekend zijn bij de huisartsenpraktijk.

Waar mogelijk en wenselijk kunnen cliënten die vallen onder de een huisarts en wonen in dezelfde instelling, ook gevaccineerd worden in de veegronde. We benadrukken dat dit wel in goed overleg met de huisarts moet worden besloten.

De eerste vaccinatieronde is in week 13 en 14. De tweede vaccinatieronde vindt vier weken later plaats, in week 17 en 18.

Bijlage

VWS – Nieuwsbericht: aandachtspunten veegronde

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.