Van onze samenwerkingspartner Klachtenportaal Zorg

klachtenportaal zorg, Wkkgz

Geplaatst op: 6 januari 2022

Tarieven 2022 blijven ongewijzigd

Klachtenportaal Zorg kan de tarieven van aansluiting en eigen risico ongewijzigd laten voor 2022. Alle tarieven zijn inclusief BTW.
De tarieven van aansluiting zijn gebaseerd op het aantal werkzame personen. Let u er wel op dat het juiste aantal bekend is bij Klachtenportaal Zorg. Op uw factuur in januari 2022 ziet u het aantal dat bekend is bij het klachtenportaal.

Wijziging: meetellen vrijwilligers!
Tot en met 2021 werden vrijwilligers niet meegeteld als werkzame personen voor aansluiting bij Klachtenportaal Zorg. Door evaluaties van de klachtwetgeving en uitvoering is naar voren gekomen dat de uitsluiting van vrijwilligers op de klachtenprocedure alleen van toepassing is als de vrijwilliger de werkzaamheden niet beroepsmatig uitvoert. De wetgever geeft als voorbeeld aan dat een vrijwilliger in een hospice meetelt. Een vrijwilliger die zorg of begeleiding verleent telt dus ook als medewerker, ook al is het niet tegen betaling. Daarom moet u  per 2022 deze vrijwilligers meetellen  in het aantal voor u werkzame personen voor aansluiting bij Klachtenportaal Zorg. Werken er vrijwilligers in uw organisatie, geef dit per e-mail via info@klachtenportaalzorg.nl aan hen door.

Een zzp’er is een solistisch werkende zorgaanbieder
Met regelmaat komt het voor dat een zorgaanbieder aangesloten is als zzp’er, maar feitelijk een kleinschalige zorgvoorziening runt (lees, met meer dan 1 persoon werkzaam is). Een zzp lidmaatschap bij Klachtenportaal Zorg is afgesloten op 1 persoon en uitsluitend geldig voor de persoon die het heeft afgesloten. Het zzp lidmaatschap biedt geen dekking voor een klacht jegens een zorgaanbieder met meer dan 1 werkzame persoon.

De documenten voor 2022
In de eerste helft van januari 2022 ontvangt u het nieuwe bewijs van inschrijving bij het Klachtenportaal Zorg, de factuur en de actuele documenten op het e-mailadres dat bij Klachtenportaal Zorg bekend is.

Leden van BVKZ
Leden van BVKZ kunnen ook in 2022 tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van het Klachtenportaal Zorg. U betaalt geen inschrijfgeld en u krijgt een korting van 20% per kalenderjaar op het lidmaatschap.

Meer informatie

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.