Infographic: Ouderen motiveren voor valpreventie

Ouderenzorg

Geplaatst op: 2 juni 2022

Valpreventie ouderen

valpreventie-ouderenBijna de helft van de gevallen ouderen loopt letsel op. Valpreventie is dus van groot belang en hierbij speelt de motivatie van de cliënt een grote rol.

Motivatie

Bij de motivatie van ouderen voor valpreventie kunnen verschillende factoren een rol spelen, namelijk:

  • Persoonlijke factoren: houding en overtuigingen op het gebied van bewegen, persoonlijke gezondheid, angsten, pijn en zelfvertrouwen.
  • Programmafactoren: kenmerken van het valpreventieprogramma zoals inhoud, duur, intensiteit en de vaardigheden van de instructeur.
  • Omgevingsfactoren: zoals invloed en steun van naasten en leeftijdsgenoten, en de toegankelijkheid van de cursuslocatie.

Daarnaast is het goed om te weten in welke fase ouderen zich bevinden.

Bekijk hier de fasen

Ook is er een infographic ontwikkeld. Op basis van onderzoek wordt er een onderscheid tussen profielen gemaakt. Herkent u deze? Per profiel staan tips hoe u het beste de ouderen kunt motiveren.

Bekijk hier de infographic

Kennisbijeenkomst

Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van een kennisbijeenkomst over valpreventie. Deze kennisbijeenkomst ontwikkelen we samen met VeiligheidNL en vindt plaats in september. Zodra de inhoud van het programma bekend is, houden wij u op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief en via de website.

Bron: Zorg voor Beter 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.