Vaccinatie zorgmedewerkers – wanneer ben ik aan de beurt?

pgb-zorgverleners, Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 4 februari 2021

Zoals we in de vorige nieuwsbrief hebben aangegeven pleiten wij voor de voortgang van de vaccinatie van alle zorgmedewerkers in de sector, die nog niet aan de beurt zijn geweest. Het betreft gehandicaptenzorg, wijkverpleging, Wmo-ondersteuning en pgb zorgverleners.

Op basis van de vaccinatiestrategie is steeds bevestigd dat zij uitgenodigd kunnen worden zodra het vaccin van AstraZeneca goedgekeurd is en beschikbaar komt. Inmiddels is de goedkeuring door het EMA een feit, de goedkeuring door de Europese Commissie is aanstaande. Dat zou ertoe moeten leiden dat genoemde medewerkers vanaf medio of eind volgende week afspraken zouden moeten kunnen maken. Dat is echter niet zeker omdat de hoeveelheden die AstraZeneca op korte termijn kan leveren veel kleiner zijn dan afgesproken (een Europees probleem).

Op dit moment is er een kamer debat over de volgorde van de uitnodigingen en ook de Gezondheidsraad zal vanwege deze situatie later deze week opnieuw adviseren over de te volgen vaccinatiestrategie. De urgentie om de volgende groep medewerkers te vaccineren wordt intussen echter alleen maar groter, vanwege de verwachte ontwikkelingen als gevolg van de gemuteerde virussen.

Wat doen wij?
BVKZ volgt de ontwikkelingen op de voet en in overleg met VWS, RIVM en andere partijen en in samenwerking met andere branches blijven we aandringen op het verzekeren van de vaccinaties voor de zorgmedewerkers in de verpleeghuiszorg en kleinschalige woonvormen die nu op de wachtlijst staan/nog geen afspraak hebben kunnen maken, medewerkers gehandicaptenzorg, wijkverpleging, Wmo-ondersteuning en pgb-zorgverlening.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.