Vaccinatie update – 29 april 2021

beschermd wonen, pgb, Wlz, GGZ

Geplaatst op: 29 april 2021

Vaccinatie bewoners kleinschalige woonvormen met een Wlz-GGz indicatie

Door middel van een directe berichtgeving aan onze leden, via onze site en nieuwsflits hebben we aan de oproep van het ministerie gehoor gegeven om instellingen met bewoners met Wlz-ggz indicatie te informeren en zich te melden voor vaccinatie. Coronavaccinatie voor mensen met Wlz-ggz indicatie in een kleinschalige woonvorm en hun medebewoners – BVKZ

Uiterlijk 3 mei a.s. hebben we de informatie nodig. Een vaccinatie afspraak op locatie kan vervolgens ingepland worden.

Vaccinatie mensen met een medisch risico

Vanaf de eerste week van mei worden mensen met een medisch risico, de zogenaamde griepprik groep onder de 60 jaar, door de huisarts uitgenodigd voor een Covid-19 vaccinatie. Zij kunnen vervolgens een afspraak maken met de GGD waar zij gevaccineerd zullen worden met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Online vaccinatie afspraak maken voor mensen geboren vóór 1955 of in 1961

Vanaf vandaag kunnen mensen geboren in 1961 online een vaccinatie afspraak maken. Het gaat om mensen die dit jaar 60 worden. Zij kunnen een afspraak maken via www.coronavaccinatieafspraak.nl voor een vaccinatie via de GGD. Daar krijgen ze het vaccin BioNtech/Pfizer. Ook mensen geboren vóór 1955 kunnen online een afspraak maken. Bent u geboren tussen 1965 en 1960? Dan kunt u geen online afspraak maken. U bent of wordt uitgenodigd door uw huisarts.

RIVM past vaccinatie-advies voor zwangere vrouwen aan

Zwangere vrouwen kunnen zich veilig laten vaccineren met de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. Dat geldt niet alleen meer voor vrouwen met onderliggende ziekten (zoals diabetes of hart- en longziekten), maar ook voor gezonde zwangere vrouwen. De voordelen van vaccinatie wegen op tegen de mogelijke nadelen. Dit meldt het RIVM.

Vaccinatie AstraZeneca

Minister De Jonge heeft het EMA aanvullend advies gevraagd over de inzet van het vaccin AstraZeneca. Hierover zal volgende week meer bekend zijn. Voorlopig wordt het vaccin alleen bij mensen gebruikt tussen 60 en 64 jaar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.