Vaccinatie Twijfel Telefoon ook voor twijfelende werknemers

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 23 december 2021

 

vaccinatie-twijfel-telefoonElke organisatie heeft wel een of meerdere werknemers die zich niet hebben laten vaccineren. Soms is dat omdat mensen nog twijfelen. Bij de Vaccinatie Twijfel Telefoon die vorige week van start ging, kunnen zij vragen stellen over het vaccin aan artsen.

Voor de werkgever is het niet altijd eenvoudig zich buiten de discussies over de coronavaccinaties te houden. Hij/zij is er immers voor verantwoordelijk dat werknemers een veilige werkplek hebben. Werknemers die niet gevaccineerd zijn lopen nu eenmaal meer risico op besmetting met het coronavirus. Ongevaccineerde werknemers zijn dat niet altijd uit principiële overtuiging. Soms hebben ze nog niet voldoende informatie om voor hun gevoel een weloverwogen keuze te kunnen maken. Ze willen weten wat een vaccinatie voor hen voor gevolgen heeft. Deze werknemers zijn misschien geholpen met de Vaccinatie Twijfel Telefoon. Daar kunnen zij vragen stellen aan artsen over hun eigen situatie. 

Deel het nummer binnen uw organisatie

In organisaties is het handig het telefoonnummer op bijvoorbeeld intranet te delen en de vertrouwenspersoon hierover te informeren. De Vaccinatie Twijfel Telefoon is dagelijks tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar via nummer 088-7555777.

Bron: Arborendement

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.