Vaccinatie kleinschalige wooninitiatieven: bewoners Wlz-ggz

Wlz, GGZ

Geplaatst op: 12 mei 2021

Inmiddels hebben wij  – als contactpunt – de gegevens doorgegeven aan het RIVM van de Wlz-Ggz instellingen die zich hebben gemeld. Ook voor hen is er een kleine aanpassing in de werkinstructie met name als het gaat om het moment waarop er geprikt zal gaan worden. Dit is met een week uitgesteld naar 17 mei i.p.v. 10 mei.

We hebben via het RIVM en gebaseerd op de instellingen die zich gemeld hebben een vaccinatie indeling ontvangen. Binnenkort nemen de HAP’s contact op met u om een afspraak te maken voor de vaccinatieplanning. We willen u nogmaals wijzen op de noodzaak om de toestemmingsformulieren en gezondheidsverklaringen klaar te hebben liggen als de HAP langs komt voor vaccinatie.

Indeling:

Provincie Voorstel HAP’s
Gelderland (alleen regio Tiel en Arnhem) HAP Tiel & HAP Arnhem
Friesland Friesland
Zuid-Holland HAP Westland
Noord-Holland Amsterdam, in afstemming met Friesland en Amstelland
Noord-Brabant Oost-Brabant; West Brabant; Primacura; en HAP Oosterhout
Limburg NVT
Flevoland (alleen Almere) Zorggroep Almere
Drenthe DD Groningen
Utrecht (nog in overleg) Nog in overleg
Overijssel CHPA
Groningen DD Groningen
Zeeland NVT

 

Voor de provincie Gelderland, Flevoland (en mogelijk Utrecht) heeft het RIVM geen dekking door de HAP’s kunnen organiseren. De aangemelde wooninitiatieven in deze provincies zullen zo snel mogelijk door Thuisvaccinatie.nl gevaccineerd worden. Het RIVM meldt deze wooninitiatieven aan bij Thuisvaccinatie.

Instellingen die zich nu nog aanmelden worden niet meer meegenomen door de HAP’s. Als u dit bericht leest en u heeft zich nog niet bij één van de koepelorganisatie gemeld (en u valt binnen de doelgroep) volg dan de werkinstructie. Hierin staat beschreven hoe u zelf uw instelling kunt melden bij Thuisvaccinatie.

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.