Uitstel voor aanleveren (digitaal) overzicht verplichte en onvrijwillige zorg

WvGGZ, Wzd

Geplaatst op: 22 juli 2021

In de Wet verplichte ggz (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (Wzd) staat dat zorgaanbieders halfjaarlijks gegevens over de toepassing van verplichte en onvrijwillige zorg moeten aanleveren bij de inspectie. Het gaat om onder meer een digitaal overzicht. Daarin staan kwantitatieve gegevens over de uitgevoerde verplichte en onvrijwillige zorg. De uiterste datum voor het aanleveren van het digitaal overzicht was 23 september 2021. De inspectie geeft uitstel voor deze datum: de nieuwe aanleverdatum is nog niet bekend. Het hele bericht vind u op de site van de IGJ.

Kwalitatieve Analyse 2020

De halfjaarlijkse aanlevering van kwalitatieve gegevens was eerder deze maand al verlengd naar 21 juli 2021. Zie hierover het bericht op onze site.

Kleinschalige zorgaanbieders

Het uitstel geldt ook voor kleinschalige zorgaanbieders. Bent u een kleine zorgaanbieder (minder dan 25 cliënten) en verleent u minder dan tien keer per jaar verplichte of onvrijwillige zorg, die valt onder de Wvggz of Wzd?

De IGJ ontwikkelt een meldformulier, waarmee u deze verplichte of onvrijwillige zorg kunt registreren. U hoeft dan geen digitaal overzicht aan te leveren. Dit formulier is beschikbaar nadat de reparatiewet gaat gelden. Als u een indruk wilt van hoe het formulier er uit zal gaan zien, klik dan hier.

BVKZ heeft regelmatig contact met de IGJ over beide wetten en de implementatie.

Lees meer: Halfjaarlijkse gegevensaanlevering Wvggz en Wzd | Dwang in de zorg | Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (igj.nl)

Bron: IGJ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.