Tweede ronde aanvragen STAP-budget start op 2 mei

Geplaatst op: 21 april 2022

Aanvraag 2 mei

Meer uitdaging, plezier, salaris of kansen in uw werk? Vanaf maandag 2 mei 10.00 uur is het STAP-budget weer aan te vragen. Met het STAP-budget kunt u één keer per jaar tot € 1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. 

Tot € 1000,- subsidie via het STAP-budget

Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die u kunt volgen. Het is slim om alvast na te denken over welke cursus of opleiding u wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of u daar het STAP-budget voor kunt krijgen. Om het STAP-budget aan te vragen, doorloopt u 4 stappen.

  1. Meld u aan voor de opleiding, cursus of training die u wilt volgen. Dat kan al vóór 2 mei. Na uw aanmelding ontvangt u een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kunt u aan de slag met uw cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Iedere twee maanden start een nieuwe aanvraagronde voor het STAP-budget. In de eerste ronde van 1 maart vroegen in een paar dagen tijd ruim 35.000 mensen STAP-budget aan.

Nederland Leert Door

U kunt ook gratis online scholing volgen via Nederland Leert Door. Dat is één van de andere subsidieregelingen van de overheid die u helpt bij het vinden, behouden of veranderen van werk. Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. Er zijn dit jaar circa 55.000 trajecten beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over het STAP-budget en Nederland Leert Door op hoewerktnederland.nl, of lees ons nieuwsbericht van 3 maart voor meer informatie over subsidies voor beroepsbevolking en ondernemers.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.