BVKZ en transitie toekomstbestendige gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg | Wlz

Geplaatst op: 19 januari 2023

transitie-toekomstbestendige-gehandicaptenzorgTransitie toekomstbestendige gehandicaptenzorg

BVKZ is nauw betrokken bij de transitie naar een duurzame, toekomstbestendige en betaalbare gehandicaptenzorg. We mogen meedenken en tevens kritische vragen stellen over het ontwerp.

De uitdagingen in de langdurige gehandicaptenzorg zullen bijzonder groot zijn, maar er zijn ook kansen. Deze kansen kwamen naar voren in de eerste netwerkbijeenkomst die Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland ( VGN) organiseerden. Zij organiseren nu een tweede netwerkbijeenkomst  op 10 februari a.s. om verder op de kansen in te gaan, te inspireren en een beweging op gang te brengen om de eerste stappen te zetten in de transitie.  

Rol van BVZK

2023 staat in het teken van aan de slag gaan. VGN heeft BVKZ gevraagd haar leden voor de tweede netwerkbijeenkomst uit te nodigen. Op deze bijeenkomst worden workshops georganiseerd rondom zogeheten ‘kanslijnen’. Deze kanslijnen kunnen richtinggevend zijn en perspectief bieden om een toekomstbestendige zorgorganisatie in de gehandicaptenzorg te worden. Centraal staat de vraag: Welke stappen er gezet kunnen worden om in de dagelijkse praktijk dingen anders te gaan doen om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden.

Voor wie?

De bijeenkomst op 10 februari a.s. is bedoeld voor lijn- en stafmedewerkers van zorgorganisaties en zorgkantoren zoals accountmanagers, contractmanagers, zorgmanagers, zorginkopers en zorgverkopers, beleids-, kwaliteits- en innovatieadviseurs en leden van cliëntenraden. We vragen zorgaanbieders nadrukkelijk ook een lid van hun cliëntenraad mee te vragen. Mensen die niet aan de bijeenkomst op 2 december hebben deelgenomen, krijgen voorrang bij de inschrijving voor deze bijeenkomst. 

Aanmelden

Gezien het belang van het onderwerp en voor de kleinschalige zorgaanbieders in de gehandicapten zorg roepen we leden (en niet-leden) op zich te aan te melden.

Aanmelden

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en de beschikbare ondersteuning kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.  Deze verschijnt maandelijks  met daarin de belangrijkste informatie over de transitie.

De laatste editie van de nieuwsbrief (december 2022) vindt u hier. Hierin leest u onder andere een terugblik op de bijeenkomst van 2 december waarin cliënten, cliëntvertegenwoordigers, zorgaanbieders en medewerkers van zorgkantoren  hun ideeën en ervaringen over de transitie van de gehandicaptenzorg met elkaar te deelden. Daarnaast leest u meer over het benutten van de kanslijnen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


bvkz

Wilt u ook betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de zorgsector? Dat kan, door lid te worden van onze branchevereniging. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord. 

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.