Gratis training voor jongeren met een arbeidsbeperking

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 21 juli 2022

Training jongeren arbeidsbeperking

training-jongeren-arbeidsbeperkingOndanks de krapte op de arbeidsmarkt staan nog veel jongeren met een arbeidsbeperking aan de zijlijn. Ook zij verdienen een gelijkwaardige plek op de arbeidsmarkt. Met de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers wil Expertisecentrum Inclusief Onderwijs hen daarbij ondersteunen. Denk daarbij aan positieve beeldvorming, het doorbreken van taboes op arbeidsbeperkingen en aandacht voor een maatschappij waarin iedereen meedoet.

Het trainingsaanbod is gratis voor jongeren met een arbeidsbeperking tussen de 14 en 27 jaar.

Trainingen

Realist

Is het lastig om met een arbeidsbeperking een passende baan te vinden? Middels deze training worden de jongeren professioneel opgeleid, kunnen ze zich inzetten voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt die past bij de persoonlijke situatie.

Aanmelden

Buddy

Deze training is gericht op het zoeken naar een stage, vrijwilligerswerk of werkervaring. Jongeren (met of zonder arbeidsbeperking) kunnen andere jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden. Er is geen specifieke vooropleiding vereist om een buddy te worden.

Aanmelden

Organisatie of onderwijsinstelling

Organisaties of onderwijsinstellingen kunnen studenten of collega’s inspireren met een persoonlijk verhaal. Via deze training kunt u bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en met hen in gesprek gaan.

Aanmelden

Bron: Kennisplein Gehandicaptenzorg

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.