Toename corona besmettingen – oproep vaccinatie

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 1 juli 2022

Toename corona besmettingen

Op dit moment is er een duidelijke toename in het aantal besmettingen. Hoewel het aantal mensen op de IC’s nog altijd laag is, vergeleken met de piek van de deltavariant in december 2021, neemt het aantal ziekenhuis- en IC-opnamen toe. Het virus kan nog steeds ernstige gevolgen hebben voor kwetsbare groepen en zestigplussers.

De kans dat iemand na een herhaalprik in het ziekenhuis belandt is anderhalf keer kleiner, vergeleken met mensen die na de boosterprik geen herhaalprik hebben gehad. En de kans om na de booster in het ziekenhuis te belanden is ruim drie keer kleiner dan na de basisserie. Ook de kans om iemand anders te besmetten wordt kleiner na een booster- en herhaalprik.

Advies

Het ministerie van VWS heeft het advies van het RIVM overgenomen om mensen die hun basisserie, booster- of herhaalprik niet hebben gehaald nogmaals aan te sporen dit wel te doen.

Aandachtspunten hierbij zijn dat snelheid belangrijk is, de communicatie in de breedte versterkt moet worden, er in de communicatie extra aandacht voor mensen is die in de risicogroep zitten of werkzaam zijn in de zorg, dat na een doorgemaakte infectie de voorgeschreven interval van 3 maanden blijft gelden en dat de boodschap voor 18-59 jaar zonder herhaalprik blijft: er is geen noodzaak voor deze herhaalprik 

Concreet betekent het dat mensen die hun booster- of herhaalprik niet hebben gehaald in week 27 (volgende week) nogmaals een uitnodiging krijgen om dit te doen. Dat gebeurt per brief en, als zij bij de GGD bekend zijn, ook per SMS.

Er zal ook een publiekcampagne opgestart worden om mensen te bereiken.

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.