Terugkoppeling aangeleverde digitale overzichten Wzd/Wvggz aan IGJ

Geplaatst op: 30 december 2021

Zorgaanbieders die verplichte of onvrijwillige zorg verlenen aan cliënten op wie de Wet verplichte ggz (Wvggz) of de Wet zorg en dwang (Wzd) van toepassing is, moeten hierover halfjaarlijks een digitaal overzicht aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Uiterlijk 10 december 2021 leverden zorgaanbieders het digitaal overzicht aan over de toegepaste verplichte en onvrijwillige zorg in de eerste helft van 2021.

 

Op tijd, via Mijn IGJ en via xml of meldformulier
De inspectie ontving van veel zorgaanbieders het digitaal overzicht over de eerste helft van 2021 op tijd en zoals afgesproken, via Mijn IGJ. Het grootste deel van de zorgaanbieders heeft het digitaal overzicht op de goede manier aangeleverd: als xml-bestand. Ook de meeste kleine zorgaanbieders leverden op de juiste manier aan: via een apart meldformulier kunnen zij toegepaste verplichte of onvrijwillige zorg registeren – zij hoeven geen digitaal overzicht aan te leveren. 

 

Bericht over aangeleverde digitale overzichten
Alle zorgaanbieders die een digitaal overzicht naar de inspectie stuurden, krijgen hierover op 10 januari 2022 een bericht van de inspectie. Van zorgaanbieders die het nog niet is gelukt om een foutloos xml-bestand aan te leveren, verwacht de inspectie dat zij het digitale overzicht over de eerste helft van 2021 tegelijk met het digitale overzicht over de tweede helft van 2021 aanleveren. Dat mag in twee aparte bestanden, of in één bestand. Deze aanlevering moet uiterlijk 12 februari 2022 plaatsvinden.

 

Is er nog helemaal geen digitaal overzicht aangeleverd?
Nog niet alle zorgaanbieders die verplichte of onvrijwillige zorg hebben toegepast in de eerste helft van 2021, hebben een digitaal overzicht aangeleverd. Ook van hen verwacht de inspectie dat zij het digitale overzicht over de eerste helft van 2021 tegelijk met het digitale overzicht over de tweede helft van 2021 aanleveren. Dat mag in twee aparte bestanden, of in één bestand. Deze aanlevering moet uiterlijk 12 februari 2022 plaatsvinden.

 

Bron en meer informatie: IGJ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.