Succesvolle app die zelfstandigheid vergroot wordt helemaal gratis

Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg, GGZ

Geplaatst op: 6 januari 2022

 

Voor veel mensen is de maatschappij ingewikkeld. VraagApp wil dat alle mensen kunnen blijven meedoen. Dus kunnen ze in de app op hun telefoon vragen stellen over alledaagse zaken. Denk aan het huishouden, openbaar vervoer, een ingewikkelde brief of regels & wetten. De vraag kan worden ingetypt of ingesproken. Op elk moment van de dag of nacht. Elke vraag komt binnen bij vijf vrijwilligers tegelijk. De eerste vrijwilliger die tijd, zin en verstand van zaken heeft, beantwoordt de vraag.

 

Tips voor begeleiders

U wilt uw cliënten ondersteunen in hun weg naar meer zelfstandigheid. En u wil meer tijd voor vragen die echt uw expertise nodig hebben. Met VraagApp kunnen uw cliënten hun dagelijkse vragen vanaf nu stellen aan vrijwilligers. Met deze app en een steuntje in de rug van u gaat dat het snelst.
Hier vind u praktische tips  die naar verwachting in beperkte tijd een groot verschil maken.

Tips voor begeleiders

 

Kleine vragen blijven klein

De eenvoud van VraagApp zorgt ervoor dat kleine vragen niet doorsudderen totdat het grote problemen zijn. Uit eerder onderzoek blijkt dat vragenstellers zeer tevreden zijn met de antwoorden, en minder stress en meer zelfstandigheid ervaren. VraagApp werd vier jaar geleden gelanceerd in abonnementsvorm. Mede dankzij subsidie van FAW Rotterdam kan VraagApp haar service nu landelijk gratis beschikbaar stellen. De app is te downloaden in de App Store (voor iPhones) en Google Play Store (Android).

 

Bron: Kennisplein gehandicaptensector

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.