Subsidieregeling verduurzaming MKB (SVM)

Geplaatst op: 25 mei 2023

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

MKB ondernemers kunnen zich inschrijven voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). De regeling is bedoeld voor kleinere ondernemingen met een bedrijfspand (eigendom of gehuurd) die niet de wettelijke plicht tot energiebesparing hebben, maar wel met energiebesparing aan de slag willen.

De regeling heeft tot doel MKB ondernemers te stimuleren bij verduurzaming en energiebesparing. Met de subsidie kunnen ondernemers een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Verder zijn er mogelijkheden voor financiële ondersteuning bij de uitvoering.

De regeling is bestemd voor

  • MKB bedrijven tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen;
  • Ondernemers die één of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren;
  • Ondernemers die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Dat betekent dat uw bedrijfspand per jaar dus niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt;
  • Is het verbruik hoger? Dan geldt de wettelijke verplichting om energiebesparende maatregelen door te voeren.

Let op! Heeft u deze subsidie eerder in 2021 of in 2022 voor een bedrijfsgebouw aangevraagd? Dan krijgt u voor het betreffende bedrijfsgebouw in 2023 niet opnieuw subsidie.

Waar krijgt u subsidie voor?

U krijgt een vergoeding voor 80% van de kosten van:

  • Een energieadvies voor de verduurzaming van uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering;
  • Ondersteuning bij de uitvoering van de energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen uit dit advies.

Het energieadvies gaat over mogelijke energie- en CO2-besparende maatregelen in uw bedrijfspand en bedrijfsvoering. Ook de investeringen die hiervoor nodig zijn, staan in het advies. U krijgt subsidie voor de kosten die u maakt vanaf 1 april 2023 en heeft aangevraagd vóór 30 september 2023, 17:00 uur.

 

 

Hoeveel subsidie krijgt u?

Het subsidiebedrag voor het verduurzamingsadvies is minimaal € 400,- en maximaal € 750,-. Het maximale subsidiebedrag voor advies én ondersteuning samen is € 2.500,-. U vraagt voor ieder bedrijfspand maximaal één keer subsidie aan voor advies en één keer voor ondersteuning. Dat kan in één aanvraag of in 2 aparte aanvragen. Dat mag u zelf kiezen.

Alleen de kosten voor advies en ondersteuning door de energieadviseur krijgt u vergoed. De investeringen in de maatregelen zelf vallen niet onder deze subsidie. U krijgt dus niet de aanschafkosten en installatiekosten van bijvoorbeeld LED-verlichting of zonnepanelen vergoed. U kunt hiervoor mogelijk gebruikmaken van andere subsidies:

  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)

EHerkenning

Voor de aanvraag moet u inloggen met eHerkenning. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen bij onze samenwerkingspartner Digidentity. U ontvangt dan 5% korting op de eHerkenning niveau 3. Leden van BVKZ krijgen 15% korting voor de eHerkenning niveau 3van Digidentity. 

eHerkenning voor niet-leden

eHerkenning voor BVKZ leden

Meer informatie

Meer informatie over SVM

Voorwaarden deelname SVM

SVM aanvragen

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.