Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19 staat open voor pgb instellingen

| PGB

Geplaatst op: 20 oktober 2020

Geschreven door: Ministerie van VWS

Tot nu toe was het onder de Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19 voor zorginstellingen, gefinancierd via het persoonsgebonden budget uit de Jeugdwet of de Wmo 2015, niet mogelijk voor hun medewerkers een bonus aan te vragen. De regeling wordt aangepast zodat ook deze instellingen gebruik kunnen maken van de regeling.

Deze aanpassing wordt met terugwerkende kracht van toepassing. Dat betekent dat de pgb instellingen nu op basis van de voorwaarden in de reeds gepubliceerde regeling een aanvraag kunnen indienen, nog voordat de aangepaste regeling is gepubliceerd. Dit geldt voor alle instellingen die met een overeenkomst van opdracht ‘instelling’ zorg leveren aan pgb-houders en waarvan de medewerkers een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tijdens de COVID-19 uitbraak.

De pgb instellingen kunnen een bonus voor de medewerkers aanvragen tot en met 29 oktober 2020 via DUS-I. U vindt het online aanvraagformulier en meer informatie op dus.i.nl.  

Voor de andere zorgverleners die via een pgb zorg leveren, wordt gekeken of er een aanvulling op de regeling nodig is.

-EINDE BERICHT-

Met de andere zorgverleners uit de laatste alinea van bovenstaand bericht, wordt bedoeld: de ZZPer met een contract met de budgethouder en de pgb zorgaanbieder die in loondienst is bij de budgethouder. BVKZ zal u informeren zodra de regeling voor deze zorgaanbieders bekend is.

Meer informatie:

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.