Subsidie coronabanen aanvragen

Jw, Wmo, Wlz, Zvw, GGZ

Geplaatst op: 4 maart 2021

Zorgorganisaties kunnen subsidie aanvragen om mensen tijdelijk in te zetten in ondersteunende functies. Het betreft een subsidie voor maximaal 6 maanden binnen de periode 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Ook het contract mag een maximale looptijd hebben van 6 maanden. De functies mogen pas per 1 januari 2021 zijn opengesteld en het moet gaan om nieuwe instroom.

Om deze aanvraag te doen, moet u de loonkosten berekenen met een door VWS opgesteld Excel-formulier (zie bijlagen). De CAO VVT kent drempelbedragen voor de eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, daardoor gelden er voor de coronabanen andere percentages dan in de CAO staan. In het specifiek voor coronabanen ontwikkelde hulpmiddel, vindt u de juiste percentages voor vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, plus een aantal voorbeelden voor de pensioenpremie.

Voor verdere voorwaarden, verantwoording en uitleg bezoekt u de site : Coronabanen in de zorg | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl)

Subsidie aanvragen

Van 1 maart om 9:00 uur tot en met 31 maart 2021 om 17:00 uur kunnen organisaties de subsidie aanvragen. Het beschikbare bedrag van € 80 miljoen wordt evenredig verdeeld over de complete aanvragen.

U heeft bij uw aanvraag de SBI-code nodig waarmee u op 1 januari 2021 stond inschreven bij de KvK. In principe kunnen alleen organisaties met een SBI-code die voorkomt in de regeling subsidie aanvragen.

Bij uw aanvraag moet u Bijlage: Specificatie COZO invullen en de gegevens in het oranje blok overnemen in het online formulier. Sla het bestand op, u moet dit meesturen bij uw subsidieaanvraag.

Contact

Indien u vragen heeft over de subsidie aanvraag kunt u contact opnemen met cozo@minvws.nl

Bijlagen

Specificatie COZO

Handleiding bijlage 1

Subsidie aanvragen

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.