STOZ subsidie voor BVKZ leden: Digitale of technologische ondersteuning

Geplaatst op: 6 juni 2024

STOZ – Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg

STOZ

Bij het inzetten van digitale en/of technologische ondersteuning gaat de aandacht vaak naar de grotere (gecontracteerde) zorgaanbieders. Dit vergroot de kloof voor deze mogelijkheden met aanbieders in de kleinschalige zorg. Daarom zijn we verheugd dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dankzij goede lobby vanuit BVKZ, besloten heeft om ook de kleinschalige zorgaanbieders te betrekken in de transitie met de STOZ subsidie en zich voor te bereiden op de inzet van digitale en technologische oplossingen.

Ontzorging STOZ subsidie

Ook pgb-gefinancierde organisaties krijgen nu de kans om hieraan mee te doen. Alles wordt 100% vergoed door de STOZ subsidie. We weten dat het indienen van een subsidie en het daadwerkelijk uitvoeren van het onderzoek en opstellen van een plan veel tijd en inspanning kost, daarom is BVKZ op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner. Die hebben we gevonden in HealthTech Bridge (HTB). Zij kunnen u volledig begeleiden bij het indienen, uitvoeren en verantwoorden van de subsidie.

Wat biedt de STOZ?

Er zijn drie trajecten in de STOZ-subsidie mogelijk (implementatie, opschaling en evaluatie), waarvan het merendeel van de BVKZ leden voor het eerste traject (implementatiestart) in aanmerking komt:

  • Ontwikkeling van een strategie en implementatieplan voor de inzet/ondersteuning van digitale of hybride processen in uw eigen zorgprocessen of ondersteuning;
  • Maximaal budget van € 25.000,- voor (externe) ureninzet;
  • Het plan moet in een periode van 36 maanden afgerond zijn.

Wat kunt u met de STOZ?

U kunt deze subsidie natuurlijk zelf aanvragen en uitvoeren. Maar u kunt ook gebruik maken van de ondersteuning van HTB. Zij ondersteunen u bij het indienen van de subsidieaanvraag. Vervolgens stellen zij samen met uw organisatie een strategie- en implementatieplan op. Hiermee krijgt u inzicht in uw zorgprocessen en welke digitale en technologische ondersteuning helpend kan zijn.

Het plan bestaat uit:

  • Introductie welke mogelijkheden er zijn voor uw organisatie.
  • Behoefteanalyse bij cliënten en medewerkers.
  • Technologische evaluatie wat er bij u allemaal al wel/niet mogelijk is.
  • Juridische en regelgevende aspecten, belangrijk in deze digitale wereld.
  • Scan of opportunity’s die inzage geeft welke mogelijkheden er nu en in de nabije toekomst voor uw organisatie mogelijk zijn.
  • Haalbaarheidsonderzoek van de top 3 innovaties waarmee u meteen aan de slag kunt, met een juiste strategie en implementatieplan.

Gebruikmaken van de STOZ begeleiding?

Wilt u gebruikmaken van de begeleiding voor de STOZ subsidie? Dan kunt u een e-mail sturen naar info@bvkz.nl o.v.v. STOZ. Wij delen uw gegevens met HTB en zij nemen vervolgens contact met u op. 

Informatie STOZ

Lid worden

De begeleiding voor de STOZ-subsidie is alleen voor BVKZ leden. Wilt u ook gebruikmaken van de begeleiding? Word dan lid van onze branchevereniging. 

Lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.