Starten met een brancheopleiding? Leer van elkaar!

dagbesteding, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 16 december 2021

Brancheopleiding

Afgelopen zomer is de subsidieregeling van VWS voor de nieuwe brancheopleidingen groen, facilitair en logistiek in werking getreden. Studenten met een dagbestedingsindicatie kunnen met deze subsidie een brancheopleidingen volgen en met de behaalde certificaten en/of het diploma vanuit de dagbesteding doorstromen naar een passende werkplek of een (beschutte) baan.

Ervaringen brancheopleiding

Vanaf 17 januari 2022 nieuwe subsidie aanvraagperiode

Aan de start van het nieuwe jaar is het weer mogelijke subsidie aan te vragen. Zorgorganisaties kunnen vanaf 17 januari t/m 11 februari 2022 bij Dienst Uitvoering subsidies aan Instellingen een subsidieaanvraag indienen. Lees hier meer over op de website van de Academie.

Aanhaken als kleinschalige organisatie bij regionale samenwerkingen

Inmiddels is er een netwerk van samenwerkingen ontstaan om deze opleidingen te kunnen gaan aanbieden. De tip die meegegeven wordt is dan ook:  ga als zorgaanbieders met elkaar in gesprek en haal het beste in elkaar omhoog! Want als je het samen doet kun je voor heel veel studenten iets betekenen, en daarnaast met zijn allen moet je ook leren. Je hoeft niet op te zien tegen het formele deel, vooral je aandacht besteden aan de uitvoering.

Bron: Academie voor zelfstandigheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.