Stappenplan Wtza intern toezicht en profielschets

Wtza

Geplaatst op: 11 augustus 2022

Stappenplan en profielschets

Binnen het samenwerkingsprogramma met de NVTZ worden er diverse kennisproducten ontwikkeld en aangeboden relevant voor de kleinschalige zorgaanbieders die moeten voldoen aan intern toezicht binnen de Wtza.

Documenten

Recentelijk hebben we een checklist beschikbaar gesteld voor zorgaanbieders om de statuten op orde te brengen. Inmiddels is ook het stappenplan gereed dat zorgaanbieders kan helpen bij het regelen van intern toezicht. Als eerste moet een zorgaanbieders nadenken over het profiel van toezichthouders. Deze profielschets is inmiddels ook beschikbaar.

Bekijk hier het stappenplan

Bekijk hier de profielschets

BVKZ en NVTZ

Regelmatig brengen we u via onze website en nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen in de samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg (NVTZ). 

Interesse in deelname aan het programma? Leden van BVKZ kunnen zich hier aanmelden. In onze agenda vindt u diverse webinars die we in samenwerking met de NVTZ verzorgen.

Wtza en intern toezicht

De Wet Toetreding Nieuwe Zorgaanbieders (Wtza) is op 1 januari van dit jaar in werking getreden. Eén van de doelstellingen van deze nieuwe wet is het versterken van het intern toezicht bij zorgorganisaties. Alle instellingen met meer dan 10 zorgverleners, in de Zvw/Wlz-zorg, moeten beschikken over een intern toezichthoudend orgaan bestaande uit 3 personen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.