SLIM – subsidie aanvraag weer mogelijk

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 2 september 2021

Het laatste tijdvak van de SLIM-subsidie voor 2021 is gisteren geopend. Tot en met 30 september is het mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen als mkb-ondernemer. De SLIM-subsidie maakt het voor ondernemers mogelijk de kennis en vaardigheden van hun werknemers verder te ontwikkelen.
Het aanvragen van de SLIM-subsidie kan interessant zijn voor u. Graag attenderen we u daarom op onderstaand artikel en het stappenplan om de SLIM-subsidie aan te vragen. Meer informatie en inspiratie over de SLIM-subsidie kunt u vinden in de toolkit.

Inzet SLIM-regeling
Mkb-ondernemers kunnen via de regeling maximaal € 24.999 subsidie aanvragen voor acties gericht op het opleiden en ontwikkelen van hun werknemers. Hieronder verstaan we:

  • doorlichting van de onderneming, zodat er een opleidings- en ontwikkelplan opgesteld kan worden;
  • loopbaan- en ontwikkeladviezen met behulp van loopbaanadviseurs;
  • een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg. Wanneer een mkb-werkgever een praktijkleerplaats biedt voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg, dan kan hij hiervoor een tegemoetkoming krijgen. Deze derde leerweg is een kans voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden of juist werknemers die aan de slag willen met een carrièreswitch.

Meer informatie over de verschillende activiteiten waar u subsidie voor kunt aanvragen, vindt u in de menukaart.

Aanvragen van de subsidie
Het tijdvak voor het aanvragen van de SLIM-subsidie is in september geopend voor mkb-ondernemingen. Mkb-ondernemingen hebben niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet die lager is dan 50 miljoen euro. Om de subsidie aan te vragen, is het belangrijk uw bedrijf als aanvrager te registreren. Dat kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid. Hier kunt u vervolgens ook uw aanvraag indienen.

Meer informatie over een leven lang ontwikkelen, het aanvragen van de SLIM-subsidie én ervaringen van andere mkb-ondernemers vindt u op slimwerkgeven.nl.

Bron: Ministerie SZW

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.