Samenloop meerkosten corona en kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg | Wlz

Geplaatst op: 14 januari 2021

In onze nieuwsbrief van 17 december hebben wij u geïnformeerd over de compensatie regeling coronakosten langdurige zorg 2021. Aanvullend op deze informatie meer over de coronakosten in relatie tot het kwaliteitsbudget

Coronacompensatie versus kwaliteitsbudget

Voor de samenloop tussen de compensatie van meerkosten en het kwaliteitsbudget Verpleeghuiszorg blijven dezelfde uitgangspunten gelden als in 2020:

  • Voor de personele kosten van het zorgpersoneel is het kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg voorliggend op de compensatieregeling. Dit betekent dat alle personele kosten voor zorgpersoneel, onafhankelijk in hoeverre deze nu specifiek gemaakt worden als gevolg van corona, eerst ten laste komen van het kwaliteitsbudget. Pas als het kwaliteitsbudget niet toereikend is, wordt het meerdere vergoed op basis van de compensatieregeling.
  • De materiële kosten, die gemaakt zijn op basis van het kwaliteitsplan, komen ten laste van het kwaliteitsbudget. De extra materiële kosten die gemaakt worden in verband met corona komen ten laste van de compensatieregeling. Als er door de coronacrisis een andere invulling aan de overige investeringen van het kwaliteitsbudget gegeven moet worden, kan dit in overleg met het zorgkantoor.

Bron:Nza

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.