Resultaten Verbetertraject Toegang sociaal domein

Sociaal domein

Geplaatst op: 13 oktober 2022

Resultaten Verbetertraject Toegang

resultaten-verbetertraject-toegangMovisie en VNG delen resultaten van het Verbetertraject Toegang Sociaal Domein. In de publicatie staat beschreven welke veranderingen nodig zijn op het gebied van samenhang, inwonerbetrokkenheid en uitvoering.

De wijze waarop mensen, met hun vraag om ondersteuning in het dagelijks functioneren, terecht kunnen bij de gemeente, wordt per gemeente op hun eigen manier georganiseerd.  Het verbetertraject legt de focus op de periode dat een inwoner een hulpvraag heeft, onafhankelijk van of hij of zij zich daar bewust van is.

Tijdens de verbetertrajecten is meermaals de frictie opgezocht, dat is positief. Lokaal en landelijk hebben gemeenten, inwoners en cliëntenorganisaties de samenwerking gezocht om aan deze veranderopgave te werken. Landelijk waren de gesprekken tussen gemeenten en cliëntorganisaties soms behoorlijk ingewikkeld. Er waren tegengestelde belangen, maar er was ook begrip voor het verhaal en de context van waaruit men sprak. ‘Het Verbetertraject Toegang sociaal domein heeft ons daardoor verder gebracht,’ aldus de stuurgroep, ‘en is een bouwsteen om op door te bouwen. Die ervaringskennis houden we vast om veranderingen en vernieuwingen in de gemeentelijke organisaties te realiseren. Daarbij is het cruciaal om dat samen te doen met de mensen om wie het gaat.’

Bekijk hier de Resultaten Verbetertraject Toegang

Bron: Movisie

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.