Kleinschalige zorgaanbieders worden ondersteund bij de regionale samenwerking en de toepassing van de Wet Zorg en Dwang

Zorgaanbieders, Wzd, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg

Geplaatst op: 3 februari 2022

Regionale samenwerking en toepassing Wzd

De Wet Zorg en Dwang  heeft als doel om onvrijwillige zorg te voorkomen. Als onvrijwillige zorg toch nodig is, dan moet er een zo licht mogelijk middel voor een zo kort mogelijk periode worden ingezet. Beslissingen hierover moeten volgens een vast stappenplan worden genomen.

regionale-samenwerking-en-toepassing-wzd

Inventarisatie

Uit een gezamenlijke inventarisatie van brancheorganisaties van kleinschalige zorgaanbieders* bleek, dat ruim 70 procent van kleinschalige zorgaanbieders moeite heeft met het implementeren van de Wet zorg en dwang. Er blijkt behoefte aan meer kennis in het algemeen en hulp bij het organiseren van regionale samenwerking.  Met hulp van het Coördinerend team Wzd van Significant kunnen kleinschalige zorgaanbieders zowel hun kennis vergroten als handvatten krijgen om samenwerking te organiseren. Een grote wens zo bleek uit de inventarisatie.

Workshops 

In 4 regionale bijeenkomsten kunnen zorgaanbieders deelnemen aan workshops over samenwerking in de regio, het beleggen van rollen en verantwoordelijkheden uit het stappenplan, en het inrichten van het proces rondom de Wet zorg en dwang. Er zijn workshops voor alle sectoren, workshops speciaal voor de gehandicaptenzorg en workshops speciaal voor de ouderenzorg. Sommige workshops zijn vooral geschikt voor zorgaanbieders die aan het begin staan van de invoering van de Wzd en sommige meer voor zorgaanbieders met ervaring. Zoek uit wat bij u past en schrijf u in!

Per regio

  • Regio Noord: woensdag 2 maart 09:00 – 11:30 uur
  • Regio West: donderdag 10 maart 14:00 – 16:30 uur
  • Regio Midden en Oost: woensdag 16 maart 09:00 – 11:30 uur
  • Regio Zuid: donderdag 24 maart 14:00 – 16:30 uur

Meer informatie en aanmelden

BVKZ en Wzd

Op een aantal thema’s werken we samen met Significant. Zie hiervoor ook onze oproep voor een verkenning met de ZZP’ers in de zorg die ambulante pgb zorg leveren.  Oproep gemist? U kunt zich nog tot 19 februari melden. Daarnaast werken we met diverse partners aan de ontwikkeling van kennisproducten. Lees hiervoor ons nieuwsbericht van 20 januari en bezoek ons kennisplein.

*BVKZ vormt samen met Solopartners, Zorgthuisnl, Vereniging Spot en de Federatie Landbouw en Zorg de coalitie kleinschalige zorgaanbieders Wzd

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.