Nieuwe versie protocol kinderopvang en corona

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 16 december 2021

Protocol kinderopvang corona

protocol-kinderopvang-coronaEr is een nieuwe versie van het protocol kinderopvang en corona beschikbaar. Met ingang van 3 december 2021 zijn er twee belangrijke wijzigingen in het coronabeleid.

  • Het thuisblijfbeleid voor kinderen van 4-12 jaar, dat vrijdag 26 november 2021 door het kabinet is aangekondigd, is gewijzigd. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten. Met een negatieve testuitslag kunnen zij weer naar de opvang. Kinderen van 0-4 jaar kunnen nog wel met verkoudheidsklachten naar de opvang.
  • Met ingang van 3 december mag iedereen zich met (milde) klachten een zelftest afnemen of zich laten testen bij de GGD. Voorheen gold het advies om geen zelftest af te nemen bij klachten. Met een negatieve (zelftest)uitslag mag een kind weer naar de opvang en kan een personeelslid of gastouder weer aan het werk. Indien de klachten langer aanblijven, wordt ook de volgende dag een zelftest gedaan. Bij een positieve zelftestuitslag blijft het kind, personeelslid of de gastouder thuis en laat de uitslag bevestigen met een test bij de GGD.

Protocol kinderdagopvang corona

Lees onze Corona FAQ voor meer corona gerelateerde onderwerpen

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.