19 veldpartijen pleiten voor aanpassing concept Besluit gelijkgestelde aandoeningen

Zorgaanbieders, Wzd

Geplaatst op: 3 februari 2022

Pleit aanpassing concept besluit gelijkgestelde aandoeningen

pleit-aanpassing-concept-besluit-gelijkgestelde-aandoeningenEen brede coalitie van 19 veldpartijen uit de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en brancheverenigingen voor kleinschalige aanbieders waaronder BVKZ  pleit in reactie op de internetconsultatie van het concept Besluit uitbreiding gelijkgestelde aandoeningen, voor aanpassing van het Besluit.

Via het Besluit gelijkgestelde aandoeningen zijn in 2020 al NAH, Korsakov en Huntington onder de werking van de Wzd gebracht. VWS stelt nu voor om dit Besluit uit te breiden met twee andere aandoeningen. Een brede coalitie van 19 veldpartijen waaronder BVKZ vindt deze uitbreiding te beperkt en pleit voor aanpassing van het Besluit, zodat alle personen met een psychische stoornis onder de Wet zorg en dwang kunnen worden gebracht als de Wzd het wettelijke regime is dat het beste past bij hun zorgbehoefte. 

Wij hopen dat VWS de eensgezinde zienswijze van het veld overneemt en het Besluit zal aanpassen in de door ons voorgestelde zin. U treft de uitgebreide gezamenlijke reactie hieronder aan. 

Lees hier de consultatiereactie

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.