PGB Portaal en betrokkenheid BVKZ

Geplaatst op: 20 januari 2022

PGB Portaal BVKZ

pgb-portaal-bvkzIn onze laatste nieuwsbrief eind 2021 hebben we u op de hoogte gebracht van de laatste aansluitingen op het PGB Portaal in 2021. We hebben u tevens geïnformeerd over de voorbereidingen voor het voorjaar van 2022.

Aansluiting zorgkantoren

De voorbereidingen voor de aansluiting van 4 zorgkantoren zijn in volle gang. Het gaat om de kantoren Nijmegen en Noord- en Midden Limburg van VGZ en om de kantoren ’t Gooi en Friesland van Zilveren Kruis. De aansluiting vindt plaats in het voorjaar van 2022. Met een succesvolle aansluiting zullen alle 11 zorgkantoren van Zilveren Kruis zijn aangesloten op PGB2.0. Met bijna 10.000 budgethouders wordt dit tot nu toe de grootste aansluiting op het PGB Portaal.

Aansluiting gemeenten

De voorbereidingen om de eerste 6 gemeenten aan te sluiten, zijn gestart. Het gaat in eerste instantie om een selecte groep, om in de praktijk te ervaren welke specifieke situaties bij gemeenten vragen om een gedifferentieerde aanpak tijdens de landelijke implementatie. Zo verschillen gemeenten onderling in ICT-systemen en in de organisatie van de uitvoering van het PGB.

Betrokkenheid BVKZ

Bij elke aansluiting werkt BVKZ nauw samen met ketenpartners om de toegang tot het portaal voor de zorgaanbieders te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. We zijn dan ook trots op onze betrokkenheid en de rol die we kunnen vervullen bij de ontwikkeling van het PGB portaal.

Voor de aansluitingen van de zorgkantoren in april, raden we zorgverleners in die regio’s aan om de AGB code aan te vragen voor zover u daar nog niet over beschikt. U heeft een AGB code nodig voor het afsluiten van een zorgovereenkomst met uw budgethouder. Voor het inloggen op het PGB Portaal gebruikt u een VECOZO-certificaat. Heeft u nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze dan op tijd aan en volg hiervoor het stappenplan.

Lees meer informatie op de site MijnPGB. Hier vindt u veel informatie over bijvoorbeeld inloggen, het opstellen van de zorgovereenkomst, factureren en de voorwaarden.

Kamerbrief

In de kamerbrief stand van zaken PGB informeert de minister over de laatste ontwikkelingen rondom het pgb. In deze kamerbrief een overzicht van beleidsmatige ontwikkelingen en specifiek over de ontwikkelingen rondom PGB2.0. In de kamerbrief de mededeling dat sinds 2021 – 23.500 budgethouders en 50.000 zorgverleners gebruik maken van het portaal. Gebruikersonderzoek geeft aan dat het Portaal met een 8 of hoger wordt beoordeeld.

Interview

In onze september editie van de openbare nieuwsbrief informeerden wij u over het onderzoek over de “Betekenis en Waarde van het PGB”. We hebben kritisch naar het rapport gekeken en onze visie in het kort uitgelegd in een interview voor het E-magazine van de Rijksoverheid.

Interview Betekenis van waarde en PGB

Meer weten?

Alle informatie en activiteiten waar wij bij betrokken zijn op het gebied van pgb.

Alle informatie en activiteiten waar wij bij betrokken zijn op het gebied van pgb2.0 / pgb portaal

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.