Pauzeknop voor vaccinatie met AstraZeneca

Wmo-ondersteuning, Verpleeghuiszorg, Wijkverpleging, pgb, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 18 maart 2021

Het ministerie van VWS heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Dit besluit valt na het advies van het College ter Bescherming van Geneesmiddelen (CBG) om, uit voorzorg en in afwachting van een uitspraak van het Europees Medicijn Agentschap (EMA), het toedienen van het vaccin tijdelijk te pauzeren. Vanuit het voorzorgsprincipe is besloten om de komende twee weken (tot en met zondag 28 maart) niet te prikken met AstraZeneca. Zie ook het volledige nieuwsbericht van het RIVM. Nadere informatie over praktische consequenties van dit besluit volgt.

BVKZ informeert u zodra er voor de zorgverleners relevante informatie over vaccinatie met AstraZeneca bekend is. Het treft met name zorgmedewerkers in de verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, wijkverpleging, wmo-ondersteuning en pgb-zorgverleners.

Wel is duidelijk dat de GGD volledig voorbereid is om een snelle inhaalactie te starten zodra er weer gevaccineerd mag en kan worden.

Meer informatie

De website corronavaccinatie.nl wordt regelmatig bijgewerkt en van nieuwe informatie voorzien. Aan de website is de uitleg over medische risicogroepen (inclusief visual) en de nieuwe infographic met de planning van vaccinatie voor de verschillende doelgroepen toegevoegd. Deze infographic zal zo spoedig mogelijk worden aangepast, als er door de pauze van vaccinaties met AstraZeneca een nieuwe planning noodzakelijk blijkt.

Communicatiematerialen

In de toolkit communicatie coronavaccinatie zijn nieuwe materialen beschikbaar, die u kunt gebruiken in de communicatie richting uw zorgmedewerkers.
Zie bijvoorbeeld de expertvideo’s van Marjolein van Egmond, hoogleraar Immunologie, over o.a. de effectiviteit van de vaccins en vaccins en zwangerschap.

Bron:Rijksoverheid/RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.