Pamflet rebelse initiatieven in de ouderenzorg

Ouderenzorg

Geplaatst op: 15 juli 2021

Veel ouderen willen het liefst zelfstandig blijven wonen. Het liefst doen ze dit in nabijheid van gelijkgestemden in een woning en omgeving die past bij hun levensfase en behoeften. Nieuwe woonvormen ontwikkelen, die voorzien in deze wensen, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Initiatiefnemers lopen vaak aan tegen niet-passende regels, stroperige procedures en doorgeslagen hokjesdenken. Veel bekende en minder bekende initiatiefnemers ontwikkelen nieuwe woonvormen voor en mét ouderen die voorzien in deze wensen. Zij durven gebaande paden te verlaten en doen het vaak net even anders dan anderen. Hoe gaan deze initiatiefnemers om met regels, regelruimte en besluitvorming, hoe komen ze tot succesvolle samenwerkingsverbanden, hoe creëren ze draagvlak en hoe participeren bewoners?

Pamflet

Het onderzoeksteam van De Haagse Hogeschool sprak met 17 van hen (bestuurders, sociaal ondernemers en toezichthouders). Deze gesprekken resulteerden in een pamflet dat inspiratie en handvatten biedt die zijn gebaseerd op de ervaringen van deze initiatiefnemers. Het pamflet met 22 praktische tips is bedoeld voor ondernemers, bestuurders, beleidsmakers en anderen die op zoek zijn naar vernieuwing in wonen en zorg voor ouderen.

Pamflet

Bron: De Haagse Hogeschool

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.