Overhandiging tegel Rookvrije Zorg bij zorgboerderij Grootenhout

Geplaatst op: 23 mei 2024

Tegel Rookvrije Zorg

Een van onze leden, zorgboerderij Grootenhout, heeft al langere tijd een duidelijk beleid rondom Rookvrije Zorg. Er wordt niet meer gerookt op het terrein en gezamelijk zijn ze al langer bezig om dit te laten zien. Op het terrein hangen bordjes die door de deelnemers van de dagbeleving zijn ontworpen en gemaakt.

Vanuit BVKZ hebben we Grootenhout als eerste officieel de stoeptegel ‘Rookvrij’ overhandigd. We zijn trots op het resultaat dat zij hebben bereikt. We delen dan ook graag dit succes  als inspirerend voorbeeld van Rookvrije Zorg! Grootenhout heeft deelgenomen aan het congres ‘Niet Roken en de Zorg’ op 30 november 2023 en hebben daar hun inspirerende verhaal mogen doen.

BVKZ en Rookvrije Zorg 

We willen samen de beweging maken naar Rookvrije Zorg en willen onze leden zo goed mogelijk ondersteunen. We werken hierin samen met de Federatie Landbouw en Zorg en hebben met experts op dit gebied een aanbod ontwikkeld gericht op de kleinschalige zorg. Dit aanbod bestaat onder andere uit het bieden van kennisbijeenkomsten waarin zowel ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen als het opdoen van inspiratie.

Informatiebijeenkomst Rookvrije Zorg – Regio Utrecht

De eerste informatiebijeenkomst die we voor leden van BVKZ en FLZ organiseren vindt plaats in de regio Utrecht in Stoutenberg op vrijdag 7 juni. We zijn bezig met het organiseren van een volgende bijeenkomst in de regio Groningen. De datum en locatie hiervan wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Deze bijeenkomst wordt gepresenteerd door Trijnie Rozema.

Aanmelden vrijdag 7 juni

Bent u lid van BVKZ en is uw zorgorganisatie rookvrij? Laat het ons dan weten via info@bvkz.nl en wie weet kunnen wij ook aan u een Rookvrij stoeptegel overhandigen.

Gratis e-learning over rookvrije zorg voor BVKZ leden

Als lid van BVKZ heeft u toegang tot de BVKZ Academie Shop. Hier kunnen leden, tegen een gereduceerd tarief, e-learnings (met accreditatiepunten) aankopen, toewijzen en volgen.

Bekijk de e-learnings

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.