Onderzoek gewenste en ongewenste praktijkvariatie bij indicatiestelling wijkverpleging
Wijkverpleging
We hebben eerder dit jaar informatie gedeeld over een onderzoek naar praktijkvariatie indicatiestelling in de wijkverpleging.
Dit keer vragen wij u mee te doen aan een survey naar verbeteracties in het indicatieproces. In de praktijk en beleid is de laatste tijd veel aandacht voor de indicaties die wijkverpleegkundigen stellen en de verschillen hiertussen. Door partijen in het Hoofdlijneneakkoord Wijkverpleging 2019-2022 wordt een eenduidige en goede indicatiestelling door wijkverpleegkundigen als essentieel gezien.
Doel van het onderzoek
Doel van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de aard en omvang van de ongewenste praktijkvariatie en het vaststellen van passende maatregelen om ongewenste praktijkvariatie te reduceren en de kwaliteit van de indicatiestelling te verbeteren.
Dossier onderzoek
Onderzoek is gestart naar gewenste en ongewenste praktijkvariatie bij indicatiestelling in de wijkverpleging door de Hogeschool Utrecht, het Nivel en de Universiteit Maastricht. Zij rekruteren zorgorganisaties voor een onderdeel waarin ze gebruik maken van dossieronderzoek. In dit dossieronderzoek wordt naar random geselecteerde bestaande indicaties van verschillende zorgorganisaties verspreid over het land gekeken. Het verzoek aan (vooral niet-gecontracteerde) zorgorganisaties is om deel te nemen aan dit onderzoek. Uiteraard respecteren de onderzoekers de privacyregels en de veiligheidsnormen omtrent data verzameling uit onderzoek.
Interesse?
Neem dan contact op met Marit Zimmermann, marit.zimmermann@hu.nl of José van Dorst, j.vandorst@maastrichtuniversity.nl. Als u geen interesse heeft om deel te nemen dan stellen zij een reactie ook op prijs.