Onderzoek gewenste en ongewenste praktijkvariatie bij indicatiestelling wijkverpleging

Wijkverpleging

Geplaatst op: 19 augustus 2021

We hebben eerder dit jaar informatie gedeeld over een onderzoek naar praktijkvariatie indicatiestelling in de wijkverpleging.

Dit keer vragen wij u mee te doen aan een survey naar verbeteracties in het indicatieproces. In de praktijk en beleid is de laatste tijd veel aandacht voor de indicaties die wijkverpleegkundigen stellen en de verschillen hiertussen.  Door partijen in het Hoofdlijneneakkoord Wijkverpleging 2019-2022 wordt een eenduidige en goede indicatiestelling door wijkverpleegkundigen als essentieel gezien.

Doel van het onderzoek

Doel van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de aard en omvang van de ongewenste praktijkvariatie en het vaststellen van passende maatregelen om ongewenste praktijkvariatie te reduceren en de kwaliteit van de indicatiestelling te verbeteren.

Dossier onderzoek

Onderzoek is gestart naar gewenste en ongewenste praktijkvariatie bij indicatiestelling in de wijkverpleging door de Hogeschool Utrecht, het Nivel en de Universiteit Maastricht. Zij rekruteren  zorgorganisaties voor een onderdeel waarin ze gebruik maken van dossieronderzoek. In dit dossieronderzoek wordt naar random geselecteerde bestaande indicaties van verschillende zorgorganisaties verspreid over het land gekeken. Het verzoek aan (vooral niet-gecontracteerde) zorgorganisaties is om deel te  nemen aan dit onderzoek. Uiteraard respecteren de onderzoekers de privacyregels en de veiligheidsnormen omtrent data verzameling uit onderzoek.

Informatiebrochure

Interesse?

Neem dan contact op met Marit Zimmermann, [email protected] of José van Dorst, [email protected]. Als u geen interesse heeft om deel te nemen dan stellen zij een reactie ook op prijs.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.