Onderhandelingen CAO Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 20 januari 2022

Onderhandelingen CAO Gehandicaptenzorg

onderhandelingen-cao-gehandicaptenzorgIn ons nieuwsbericht informeerde wij u over de verkenningsfase onderhandelingen CAO Gehandicaptenzorg. Inmiddels zijn de vijfde en zesde ronde voor een nieuwe cao Gehandicaptenzorg ingepland, namelijk op 17 januari en 25 januari 2022. De FNV cao-inzet (lees hier de volledige versie) is opgesteld op basis van de input van duizenden FNV-leden. De FNV stelt dat op de belangrijkste thema’s  het cao-bod van VGN te kort schiet:

  • Loon: Er is een loonstijging van 5% per jaar geëist met een minimum van 200 euro per maand. Het aanbod komt voor het merendeel van de werknemers neer op een loonstijging van ongeveer de helft.
  • Balans werk en privé: Verbetering op jaarurensystematiek worden onvoldoende aangepakt, waardoor minuren of 80/20 inroosterconstructies blijven bestaan. Het recht op een flexvergoeding wil VGN niet overnemen, eveneens als de problematiek van fulltime beschikbaar zijn.
  • Eerder stoppen met werken: Werknemers die 45 jaar binnen de sector Zorg & Welzijn hebben gewerkt moet eerder kunnen stoppen met werken. (De CAO VVT laat zien dat het haalbaar is) Volgens de VGN zou de regeling niet goed uitpakken in verband met het personeelstekort.
  • Ziekte: De VGN wil een andere verdeling van de loondoorbetaling tijdens ziekte. Dit leidt ertoe dat er in het tweede ziektejaar meer loont wordt ontvangen en de korting op het loon eerder plaatsvindt dan nu. De FNV beschouwt dit als een bezuinigingsmaatregel.

Bron: FNV

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.