NL Doet: BVKZ bezoekt Special Family Care

Geplaatst op: 23 mei 2024

NL Doet

Dit jaar bezochten we, in het kader van NL Doet, één van onze leden in Naaldwijk. We waren te gast bij Special Family Care. Melanie en Len, het ondernemerskoppel dat deze organisatie heeft opgezet, vertellen met bevlogenheid over de zorg die zij bieden aan kinderen met een beperking.

We zijn aan de slag gegaan op de nieuwe locatie in Naaldwijk. Schoonmaken van de bank, het tapijt, de verlichting, de tuin en het opruimen van de kasten. De dingen waar je niet aan toekomt na een intensieve periode van verbouwing en verhuizing én de zorg die intussen gewoon doorgaat.

Tijdens het werken horen we veel van deze organisatie. De zorg die Special Family Care biedt bestaat uit een kindercentrum dat gespecialiseerd is in individuele begeleiding, een ruimte voor dagbesteding voor jongvolwassenen en een logeeropvang voor tijdens de vakanties. Centraal in de aanpak is het bieden van maatwerk en de mogelijkheid voor individuele begeleiding. Special Family Care biedt intensieve zorg, zo nodig één-op-één.

Kenmerkend voor kleinschalige zorg is ook lokale samenwerking. Bij de dagbestedingsactiviteiten worden soms opdrachten uitgevoerd voor ondernemers in de buurt, en werken zij samen met de naastgelegen bibliotheek, waar ze speelgoed van de speel-o-theek schoonmaken.

Ledenbezoeken BVKZ

We maken graag persoonlijk kennis met nieuwe leden van onze vereniging door langs te gaan op locatie. In deze kennismakingsgesprekken gaan we in op het verhaal van de zorgondernemer. We zijn benieuwd welke zorg wordt geleverd en waar behoefte aan is vanuit BVKZ. We vertellen wat we doen (helpdesk, kennis, scholing en belangenbehartiging) en nemen vragen en signalen mee ‘naar kantoor’ met als doel onze werkwijze steeds te verbeteren. We houden u op de hoogte van deze ledenbezoeken door nieuwsberichten op onze website, de nieuwsbrief en social media.

Bent u lid van BVKZ en doet u volgend jaar ook mee met NL Doet? Laat het ons dan weten via info@bvkz.nl en wie weet komt BVKZ volgend jaar wel bij u langs!

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.