Nieuwe subsidieaanvraag mogelijk voor studenten met een dagbestedingsindicatie

dagbesteding | Wmo, Wlz

Geplaatst op: 4 november 2021

In juli is de subsidieregeling brancheopleidingen groen, facilitair en logistiek van VWS in werking getreden. Hiermee kunnen vijfhonderd studenten vanuit de dagbesteding één van de drie brancheopleidingen volgen. Met de behaalde certificaten en/of het diploma kunnen de studenten vanuit de dagbesteding doorstromen naar een voor hen best passende werkplek of een (beschutte) baan.

In oktober is aan 13- tal organisaties (individueel of binnen regionale samenwerking) subsidie toegekend voor het opleiden van de eerste 170 studenten met een dagbestedingsindicatie in een van de brancheopleidingen. Er wordt nu hard gewerkt om een en ander in te richten en het werven van studenten. Iedereen is er druk mee en enthousiast om te komen tot mooie resultaten. 

De 2e termijn van subsidieaanvragen loopt van 17 januari 2022 tot 11 februari 2022. Dat betekent er ruimte is voor het opleiden van 200-250 studenten vanaf het voorjaar 2022. Kleine en grote organisaties, die in de eerste tranche geen subsidie hebben aangevraagd, worden nu van harte uitgenodigd om nu wel subsidie aan te vragen.

Om mogelijke vragen te beantwoorden is er een online ‘Vraag maar raak’ bijeenkomst op 24 november a.s. van 15.30 tot 16.30 uur. Hierbij zijn aanwezig: Irmgard Lauxterman van VWS, Aart Bertijn van de VGN en Isabel Verleun van de academie voor zelfstandigheid.

Meld u z.s.m. aan bij iverleun@academievoorzelfstandigheid.nl en dan ontvangt u een uitnodiging voor de zoom bijeenkomst.

Meer informatie

Bron: Academie voor zelfstandigheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.